I disse så trange tider, skal der tænkes alternativt – og det gælder også for årets kommende studenter, der må vinke farvel til mange af de traditioner, der naturligt hører til, inden huen kommer på plads.

Så den specielle udgave af Dronninglund Gymnasiums (DG) sidste månedlige fællestime for alle eleverne blev i strid blæst og solskin udført på sportspladsen med behørig afstand for alle 3g-klasserne, der for første gang i to måneder var samlet, mens alle 1. og 2.g’erne kunne følge begivenheden strimet live på deres mobiltelefon.

Og der blev sunget, holdt tale af rektor Lars Jørgensen, der i dagens anledning var en lettere og kortere udgave af den, rektor kunne have holdt til den nu aflyste gallafest.

Men inden eleverne samledes på sportspladsen var de alle mødt ind om morgenen til en særlig fag-dag – og ikke mindst en dag, hvor de igen kunne opleve duften af fællesskab og komme hinanden ved (på afstand) – og så blev der serveret kransekage og alkohol fri champagne kl. 12, slik og uddelt flag, så stemningen blev helt opløftet.

- Det er en nærmest surrealistisk virkelighed, vi befinder os i, og vi er meget langt fra den hverdag, som rigtig mange af os holder så meget af. Det med at opdage, hvor meget man holder af hverdagen, det er måske først noget vi rigtig erkender i det øjeblik, vi får den taget fra os. Sådan som det bogstaveligt talt skete, da statsministeren lukkede ned for Danmark den 11. marts. Da røg den, hverdagen, sagde Lars Jørgensen og fortsatte:

- Nu, 2 måneder senere tror jeg ikke, der er mange, der vil være uenige i: Giv os nu hverdagen tilbage, for søren. Vi savner den…meget…overordentligt meget.

Herefter var der humoristiske stikpiller til nogle af de elever, der gang på gang var blevet klemt fast mellem dynen og madrassen om morgen og først efter et par timer fik kæmpet sig fri, så de kunne komme i skole.

Og så var der præmier til fire elever, der i samtlige 600 skoledage på DG ikke har været fraværende en eneste dag – herunder også den virtuelle undervisning – det er faktisk godt gået.

XL special edition sluttede af med at en repræsentant fra hver af de fem klasser blev gendøbt i vandet fra Møllesøen, så de også fremover kunne bevare DG-ånden.

Der er tradition for at alle 1.g’erne døbes i Møllesøen – og gendåben er således en bekræftelse på at leve videre med de værdier og den ånd, de har fået gennem tre år på DG.

Gendåben blev foretaget af de to formænd for elevrådet Simon Holst 3a og Frederik Kirk 2a.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...