Peter Lund Madsen tryllebandt medlemmer af Erhvervshus Nord

SÆBY: Erhvervshus Nord, som Sæby Erhvervsforening er part i, har netop haft besøg af hjerneforsker Peter Lund Madsen, som fortalte om vores fantastiske hjerne og om hvorfor vores instinkter kan udfordre os i en moderne, travl hverdag.

Når det kommer til hjerner, så er menneskehjernen kongen over alle hjerner.

Vi har som de eneste en samvittighed og vores evne til at indgå i komplicerede sociale fællesskaber er grunden til, at vi mennesker er de mest avancerede og dominerende på jorden.

Det slog Peter Lund Madsen fast, da satte stress under lup.

- Vores hjerner kan nemlig også udfordre os i en moderne verden, fortalte Peter Lund Madsen.

- Vi har stadig en del af hjernen – betegnet krybdyr-hjernen, som beror på instinkter. Og for at overleve i stenalderen skulle man være på vagt for farer.

- Vores hjerner er derfor kodet til at føle angst og have bekymringer.

- I dag ligger der ikke farer på lur om hvert hjørne, men vores hjerner er i gang hele tiden og bliver udfordret af et travlt arbejds- og familieliv, der kan udløse bekymringer og angst i en grad, så det udløser stress.

- Et af de første tegn på stress er ofte søvnløshed – og netop søvnen er vigtig for, at vores hjerne kan hvile og restituere, forklarede Peter Lund Madsen.

Han tydeliggjorde i foredraget, at stress ikke skader hjernen eller er linket til udviklingen af demens, som et af de mange spørgsmål fra salen gik på.

Og som en underholdende note opfordrede han publikum til, at tage afsæt i en fasan, hvis man skulle være besværet med lidt lav selvtillid en dag.

Fasanen har ingen tankeaktivitet og er ikke i stand til at lære noget som helst.

Den bliver født med udtrykket ”hvad foregår der?” i øjnene.

Og det går den gennem livet med og dør også med.

Der har vi mennesker trods alt evnen til at lære af vores erfaringer og blive klogere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...