SÆBY: Danskerne er ikke de eneste, der har haft svært ved at komme af med varmen denne sommer.

Bilerne har også kæmpet, og særligt bilbatterierne har haft svært ved at klare de høje temperaturer. Det har resulteret i mange ekstra starthjælp.

Men taler man om startproblemer og døde bilbatterier, tænker de fleste på kolde vintermorgener med is på vejen og bilruden.

Men den danske rekordsommeren medførte et uvant og overraskende mange opkald til SOS Dansk Autohjælp på grund af - ja - startproblemer og døde bilbatterier.

- Vi har netop gjort status på sommeren, og den har været ekstra travl i år. Vi har blandt andet set en overraskende tendens med mange flade bilbatterier. Det er ellers noget, vi plejer at opleve om vinteren, men i år har vi altså haft 1.500 flere starthjælp sammenlignet med sidste sommer, fortæller Anette Bjørn Juncher - vagtcentralchef hos Dansk Autohjælp.

I alt har SOS Dansk Autohjælp assisteret godt 9.700 bilister med starthjælp i perioden.

Der er en logisk og teknisk forklaring på, at batteriet i en hed sommer kan få problemer.

- Et bilbatteri aflades hele tiden, men ved temperaturer over 30 grader sker denne afladning meget hurtigere. Og hvis batteriet på forhånd er slidt - eller ikke er fuldt opladt - så kan man hurtigt få brug for starthjælp, fortæller Bo Olesen, seniorspecialist hos SOS Dansk Autohjælp.

Samtidig er feriekørsel en hård tjans for bilens elektriske systemer, og det sender batterierne på overarbejde.

- Mange har en elektrisk køletaske med til kolde drikkevarer, samtidig med aircondition på højtryk. Ungerne skal også have strøm til deres tablets og telefoner. Det er alt sammen med til at dræne bilens batteri, lyder det fra Keld Jeppesen, distriktsleder for SOS Dansk Autohjælp i Vestjylland.

Han påpeger, at et bilbatteri på mange måder kan sammenlignes med en bankkonto. Der skal hele tiden sættes lige så meget ind, som man har tænkt sig at trække ud igen.

Og det endte altså i denne sommer for mange bilister med et pludseligt opstået overtræk - og et opkald til vejhjælpen.

- Det er tydeligt, at mange danskere i år har holdt ferie inden for landets grænser, og det har skabt generel travlhed på vejene herhjemme. Hos SOS Dansk Autohjælp har vi haft ca. ti procent flere assistancer i løbet af sommeren - blandt andet til starthjælp, men vi har også haft markant flere fritrækninger på de vestjyske strande, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...