Landet drømmer fra tid til anden om skilsmisse fra UK

SÆBY: Skotland – hvad nu? Det er titlen på et foredrag med adjunkt Martin Kusk Madsen, som giver en udførlig redegørelse for de forhold, der gør sig gældende i forbindelse med Skotlands ønske om at løsrive sig fra Storbritannien, og hvordan situationen er lige nu.

Siden Skotland i efteråret 2014 stemte nej til at udtræde af Storbritannien efter 307 års (tvangs)ægteskab, har skotsk politik befundet sig i et vakuum.

Et vakuum, hvor det endnu - fra de anti-engelske magthavere i det nationalistiske socialdemokrati SNP - har været politisk umuligt at forlange en ny folkeafstemning, selvom det hele tiden har udgjort understrømmen i enhver skotsk debat de senere år.

Foredraget ”Skotland - hvad nu?” vil være en udførlig redegørelse for de forhold, der førte frem til skilsmisse-afstemningen i 2014 og de år, der fulgte for skotterne, hvor SNP til stadighed bevæger Skotland længere og længere væk fra det øvrige Storbritannien politisk.

Til slut vil Martin K. Madsen forsøge at sætte det skotske eksempel ind i en international sammenhæng for og rejse spørgsmålet - hvad nu? Er drømmen om selvstændighed lagt død eller kun i dvale?

Det sker tirsdag 5. marts, kl. 19.30 på Frederikshavn Bibliotek - arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet - Frederikshavn.

Billetter på bibl.frederikshavn.dk eller dit lokale bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...