Trend: Sommerhusene er populære i øjeblikket. En ny spørgeundersøgelse viser, at mere end hver 10. dansker er flyttet i sommerhus eller planlægger at gøre det på grund af coronapandemien

Mens dele af Danmark er lukket ned på grund af coronavirus, tager flere danskere i sommerhus.

I en spørgeundersøgelse, som analysebureauet Opeepl har lavet for Dansk Byggeri, svarer knap 10 procent af de interviewede, at de er flyttet i eget sommerhus eller planlægger at gøre det, mens cirka halvanden procent svarer, at de er flyttet i et lejet sommerhus eller har planer om det.

- Det er et højt tal, der vidner om, at det er populært at tage i sommerhus under coronakrisen. Derudover bliver mange sommerhuse brugt af flere generationer, så i løbet af perioden kan der være flere, der besøger det samme sommerhus på skift, siger økonomisk konsulent Jacob Hangaard i en pressemeddelelse.

Fra lejlighed til sommerhus

Undersøgelsen viser, at det især er de danskere, der bor i lejlighed, som rykker i sommerhus. Knap 17 procent af de svarpersoner, der bor i etageejendomme, svarer i undersøgelsen, at de er flyttet i sommerhus eller har planer om det. For dem der bor i parcel- eller rækkehus gælder det knap 9 procent.

- Det giver god mening, at sommerhusene er mest populære blandt dem, der bor tættere sammen. Nu hvor der er begrænsninger for, hvor tæt man bør færdes på andre mennesker, og hvor mange man må samles på offentlige steder, er der nok mange byboere, der gerne vil ud og nyde lidt mere plads og natur, siger Jacob Hangaard.

I alt har 1.000 personer i aldersgruppen 18-80 år deltaget i undersøgelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...