Alle elever fra Sæby Skoleafdeling løb i en time til fordel for FNs Internationale Pigedag.

SÆBY: Som en fast tradition inden skoleeleverne går på efterårsferie, bliver der afholdt forskellige former for motion på skolernes motionsdag.

Fredag 11. oktober valgte Sæby Skoleafdeling at slå to fluer med ét smæk ved at kombinere løb og indsamling af penge til et godt formål.

Lærerne Rasmus Jensen og Dannie Pedersen havde afmærket en to kilometers rute i Gybels Plantage, som 345 elever fra 0. – 4. klasse gennemførte så mange af, som de kunne nå på en time.

Op til løbet havde eleverne fundet sponsorer, som donerede et valgfrit beløb for hver løbet runde.

At dømme efter børnenes udsagn var de fleste donationer fra forældre og bedsteforældre, der pungede ud med vidt forskellige beløb fra 20 til 200 kroner.

Efter at alle havde nydt en dejlig time i skoven og løbet efter bedste evne, blev dagen afsluttet med fodbold mod lærerne og alle fik overrakt et diplom af Izel Mourier der repræsenterer PlanBørnefonden.

PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation. Størrelse og styrke er afgørende, når de hver dag kæmper for at sikre børns og unges rettigheder og muligheder i verdens mest skrøbelige områder – og specielt for pigerne, der er særlig ramt af ulighed og har få og ringe fremtidsmuligheder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...