Cantona System viser den bæredygtige vej i byggeriet

SÆBY: Med et innovativt, patentanmeldt byggesystem, hvor bæredygtighed og genbrug er i centrum, er Cantona Systems A/S en selvskreven kandidat til den nordjyske Tag Fat konkurrence.

Her dyster nordjyske virksomheder på innovation inden for bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Lav drift og vedligehold. Høj brandmodstand. Ingen modtagelighed for fugt eller skimmel. Lav U-værdi (viser, hvor meget varme der strømmer gennem en bestemt bygningsdel). Pladsbesparende, som giver flere kvadratmeter bolig. Bæredygtigt og i høj grad genanvendeligt.

Det er ikke så mærkeligt, at Morten Stausgaard, indehaver og CEO i Cantona Systems A/S, har patentanmeldt det innovative byggesystem, der baserer sig på uorganiske materialer med alle de ovenstående egenskaber.

Cantona byggesystemet består af Cantona Wall, Cantona Rewall og Cantona Roof samt et hav af facadebeklædninger i fibercement, alu komposit og murstensskaller.

Cantona Wall er bygget op omkring det bæredygtige PIR+-isolering med en så høj isoleringsevne, at vægelementet er markant tyndere end traditionelle konstruktioner.

Det giver 20 kvadratmeter ekstra plads i et 200 kvm hus.

Cantona Systems A/S har eksisteret siden 2008 i en anden form og skiftede til sit nuværende navn og setup i 2015.

I dag er der 41 personer ansat i Cantona Gruppen.

En stor del af materialerne i Cantonas byggesystem kan genanvendes til nye produkter eller afmonteres og monteres et andet sted, og sammen med en reduktion i Co2-udledningen i produktion og energibesparende boliger, viser Cantona Systems A/s vejen til et mere bæredygtigt byggeri i en branche, der traditionelt set er en af de helt store klimasyndere.

- Jeg synes, at man har en pligt til at tænke bæredygtigt som samfund. Og selvfølgelig skal man også se på, hvor mange plastikposer vi alle bruger, men altså tag nu og sæt fokus på den øverste hylde, hvor det virkelig gør en forskel. Få nu fokus på vores biler og byggeriet, hvor der bliver produceret store volumener. Man skal tage fat, der hvor det virkelig har betydning, og der vil vi gerne være med til at vise vejen. Hele vores kerneforretning baserer sig på bæredygtighed, og vi har en bæredygtighedskonsulent ansat for at sikre, at vi hele tiden udvikler os på det parameter, siger Morten Stausgaard.

Cantona Systems A/S er derfor med i den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, hvor nordjyske virksomheder dyster på bæredygtighed og cirkulær økonomi. Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord, ser Cantona Systems A/S som en oplagt kandidat i konkurrencen.

- Hvis vi kan reducere energiforbruget i vores bygninger, så vil det gøre en stor forskel for klimadagsordenen. For at reducere for Co2-aftryk er innovative byggematerialer en stor del af løsningen, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...