Det gode valg gør dit udtryk 10 år yngre

SÆBY: For mange danskere er behov for briller et tegn på fremskreden alder.

Men man behøver faktisk ikke at se ældre ud, bare fordi man får briller – tværtimod.

Den lokale optiker Jan Vinther Hansen fra Vinther Optik, der netop har været på brillemesse og hente ny inspiration, giver her sine bedste tips til, hvordan man med de rette briller kan komme tunge øjenlåg, mørke rander og rynker til livs.

- Briller kan give ens ansigt et løft, det handler bare om at finde en model og et brillesnit, der fremhæver de ansigtstræk, man gerne vil have, andre skal lægge mærke til – og nedtoner andre, siger Jan Vinther Hansen.

- Hvis brillens øverste kant skærer samme sted som øjenlåget, kommer øjenlågene nemt til at se tungere ud, end de gør med briller, der går lidt højere op.

- Jeg plejer at sige, at jo længere brillen går op mod øjenbrynet, jo mindre træt ser man ud.

- Det giver ligesom et visuelt ansigtsløft, når glasset giver plads til luft omkring øjet, forklarer Jan Vinther Hansen.

Han tilføjer, at man selvfølgelig ikke behøver kæmpestore brilleglas for at give øjet plads: Model og brillekonstruktionen kan gøre meget, og her kan man med fordel gå efter et par runde briller, som igen tegner til at blive en af forårets store brilletrends. Det fik Jan Vinther Hansen bekræftet, da han var på messe for at hente inspiration til forårets brillemode:

- Runde briller har været ’in’ i flere sæsoner, og vi kan se, at tendensen fortsætter. En af grundene til det er, at de runde briller kan noget – fx det her med at løfte øjenlågene, fordi glassene runder op mod øjenbrynet. Og man behøver ikke vælge de kuglerunde af slagsen, hvis man ikke lige har mod på det. Man kan gå efter en mere oval form, fortæller optikeren og tilføjer, at en brille, hvor stængerne fæstner lidt højere på glasset – og ikke lige midt i – også vil give ansigtet en løftende effekt.

Optikerens tips til at se yngre ud med briller

Gå efter en rund model, hvor øverste kant går op til øjenbrynet, så du får noget brilleglas over øjet. Det får øjenlågene til at se mindre tunge ud.

Gå efter briller, hvor stangen fæstner over midten – det er med til at løfte ansigtet.

Undgå dybe brilleglas, der går helt ned på kinden, hvis du har tendens til mørke rande under øjnene – hvis brillerne går for langt ned, kommer du til at fremhæve mørke rande.

Vælg markante briller, der fremhæver de ansigtstræk og farver, du gerne vil have folk til at lægge mærke til – og nedtoner andre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...