På mandag går Sæby Apotek og 114 apoteker til kamp mod influenza.

Influenzasæsonen begynder mandag 1. oktober og fra samme dato kan borgere blive vaccineret uden forudgående tidsbestilling på flere end 100 af landets apoteker. Vaccinationen foretages af apotekets personale, der har fået en særlig uddannelse i vaccination, så den foregår lægefagligt korrekt.

Influenza er en virusinfektion, der kan ramme alle mennesker. Hvert år i vintersæsonen smitter virussen op mod 1 million danskere, der må døje med symptomer som feber, tør hoste, hovedpine samt muskel- og ledsmerter.

Ifølge Statens Serum Institut døde 1644 danskere som følge af komplikationer fra influenza i løbet af vinteren 2017/18, heraf tilhørte cirka 95 procent risikogrupperne blandt ældre over 65 år, førtidspensionister, kronisk syge, svært overvægtige samt gravide.

Gratis influenzavaccination frem til 31. december for ældre, overvægtige, gravide og kronisk syg

Vaccination er den bedste forebyggelse, og derfor har WHO og EU et mål om, at 75 % af alle borgere i risikogrupperne vaccineres mod influenza. Folketinget har af samme årsag igen i år afsat midler til, at personer i risikogrupperne kan blive vaccineret gratis mellem d. 1. oktober og 31. december. For borgere, som ikke er i risikogruppen, koster vaccinationen på apoteket 150 kr.

Sidste år blev flere end 43.000 danskere - hvoraf næsten 40.000 tilhørte risikogrupperne - vaccineret mod influenza på apotekerne. Det er mere end en fordobling i forhold til året forinden, hvor ca. 18.000 danskere blev vaccineret på apotekerne.

Sæby Apotek vaccinerede flest borgere mod influenza i Region Nordjylland sidste år

I Region Nordjylland løb Sæby Apotek sidste år med æren af at være det apotek i regionen, der vaccinerede flest borgere. Apoteket vaccinerede ikke færre end 649 borgere mod influenza i 2017. Apoteker Preben Smed Jeppesen fra Sæby Apotek udtaler:

- I en by som Sæby har apoteket en tæt kontakt med borgerne. Nu er det blevet let at blive vaccineret mod influenza uden forudgående tidsbestilling på apoteket. Det kommer de ældre, de kronisk syge og førtidspensionisterne til gavn, de, der ellers er dem, der kan blive hårdest ramt af influenza."

Du kan kontakte kontakt Preben Smed Jeppesen på Sæby Apotek på tlf. 98 46 10 17.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...