HK Lokalrådets formand lagde i sin årsberetning vægt på Frederikshavn og Læsøs hårde odds

KOMMUNEN: HK Lokalrådet for Frederikshavn og Læsø kommuner samlede 20 medlemmer ved den ordinære generalforsamling, hvor også HK Nordjyllands formand Mette Lynggaard Pedersen og kontorchef HK Nordjylland Jørgen Andersen deltog.

Lokaldformanden Pia Degn bød velkommen og kastede sig straks ud i årsberetningen.

- Frederikshavn og Læsø kommuner, er to kommuner der har det svært - Læsø kommune dog mest, da man som en lille selvstændig ø, skal kæmpe om turister og fastboendes opmærksomhed og stadig levere mest muligt velfærd for pengene.

- Læsø har bedt om hjælp fra staten og vi håber, at det lykkes for dem at komme i mål med løsninger der gør, at de fortsat kan sikre drift og udvikling i deres skønne ø-samfund, sagde formanden for HK Lokalrådet Pia Degn i sin årsberetning

Hun fortsatte med at understrege, at selv om man i Frederikshavn Kommune har meget at være stolte af, så er der også også mange udfordringer.

- Vi er udfordret på en demografi, der gør, at vi har svært ved at tiltrække arbejdskraft, svært ved at tiltrække nye virksomheder og svært ved at få de unge til at blive i det nordlige efter endt uddannelse.

- Den videns flugt vi oplever når de unge rejser ud – er ikke godt for vores område.

- Vi har brug for de unge, men de unge har også brug for os. Det er godt de rejser ud og finder inspiration, højere uddannelser som vi ikke kan tilbyde, men hvor ville det være skønt hvis flere vendte hjem, når de skal til at stifte familier og bygge rede.

- Men det er desværre ikke tilfældet, for vi har ikke arbejdspladser nok til de unge mennesker.

- Vi har masser af boliger og natur, kultur og højt til himlen, men – vi mangler lige det sidste – udfordringer og jobtilbud der matcher de unges uddannelser, lød det i beretningen.

Pia Degn tydeliggjorde, at hun er stolt over, at HK tager ansvar og skaber gode oplevelser for og med hinanden.

- Husk du gør en forskel hvis du deltager og fortæller andre om de gode oplevelser du har med HK, for ene kan vi meget, men sammen er vi stærke.

Ved generalforsamlingen var genvalg til Randi Offerso, Gitte Fuglsang Nyqvist, Anne Marie Schøn og Lilly Pedersen samt nyvalg til Karin Ring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...