Der er færre indbrud i Nordjylland - selv om et ægtepar på Henrik Ibsens Vej i onsdag stod overfor en tyv i soveværelset

SÆBY: Onsdag formiddag fik et ægtepar en grim overraskelse i deres bolig på Henrik Ibsens Vej.

Da den kvindelige beboer åbnede døren til soveværelset, fik hun øjenkontakt med en indbrudstyv, der var kommet ind i gennem vinduet.

Indbrudstyven blev forskrækket og hoppede ud ad vinduet igen, hvor han løb afsted i retning mod Frederikshavnsvej. Han nåede ikke at stjæle noget fra soveværelset, oplyser politikommissær Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.

Dette meget konkrete eksempel fra 13. marts er heldigvis et af væsentligt færre i Sæby og hele Danmark for den sags skyld.

For antallet af indbrud falder fortsat.

Sammenlignet med tidligere år er der blot tale om et lille fald på landsplan, men i nogle regioner faldt antallet af indbrud markant, blandt andet i Region Nordjylland.

Siden 2011 er antallet af indbrud i privat beboelse i Danmark faldet kontinuerligt, og frem til 2018 gik det samlede indbrudstal fra cirka 45.000 til knap 29.000 årligt.

Særligt de seneste år har kurven været kraftigt nedadgående, og alene fra 2013 til 2017 faldt indbrudstallet med cirka 30 procent.

Region Nordjylland kan bryste sig af en udvikling, der indebærer et fald på knap seks procent i 2018 i forhold til året forinden.

Også hos Tryg oplevede man et stort fald i antallet af indbrud sidste år sammenlignet med året før.

Dugfriske tal fra selskabet viser en nedgang på over 13 procent hos Trygs kunder.

Tryg advarer dog såvel kunder som andre borgere om at hvile på laurbærrene som følge af den faldende indbrudsrate.

- Vi er blevet gode til at forebygge indbrud herhjemme, men vi kan blive endnu bedre.

- Der findes naturligvis de mere langsigtede løsninger såsom bedre sikring af døre og vinduer, men der kan også gøres noget her og nu. Selv en lille indsats kan besværliggøre indbruddet så meget, at tyven går igen, siger Camilla Nielsen, der er forebyggelseschef i Tryg Forsikring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...