Ruten går blandt andet gennem en tunnel, som ikke har været i brug siden 1980

DYBVAD: Når Dybvad Tunnelløb afvikles for første gang søndag 28. oktober, går ruten blandt andet gennem en tunnel, som ikke har været i brug siden 1980.

Tunnelen tilhører landmand Jørgen Jensen, Havens Møllegård, der oplyser, at tunnelen blev etableret tilbage i 1960 med det formål, at ejendommens dengang 12 køer havde mulighed for at komme over den trafikerede Aalborgvej. Trafikken skulle ellers stoppes for at køerne kunne passere, men med tunnellen blev alting lettere - selv en traktor kunne køre igennem.

28. oktober er det så deltagerne på 10 km og 21,1 km ruten til Dybvad Tunnelløb, som får lov at løbe eller gå under vejen.

Udover at være tunnel-ejer er Jørgen Jensen på løbsdagen i øvrigt også både depotbestyrer og udstiller.

Sammen med broderen Olav etablerer han nemlig denne søndag en spændende udstilling af traktorer og biler fra årgang 1953 til 1968 på gårdspladsen. På Havens Møllegård er der således saft, vand, frugt, slik, og ikke mindst snak ad libitum til de friske motionister på 10 km og halvmaraton ruterne.

Overskuddet fra løbet går til Dybvad Byudvikling, og ud over ovennævnte distancer er der også en 3,9 km rute samt et børneløb. Her er deltagerne også garanteret tunneller - dog ikke veterankøretøjer.

Gruppen bag arrangementet opfordrer til, at man forhåndstilmelder sig via www.dybvadby.dk, hvilket næsten 100 personer allerede har gjort.

- Der er som nævnt tunneller til alle; ja selv børneløbet på 1 kilometer vil opleve tunneller. Det er vigtigt for os, at der er oplevelser for hele familien, fortæller arrangørerne, som også sætter stor pris på en fantastisk opbakning fra byens borgere. Det gælder både hjælp i start- og målområdet i Søparken, ophængning af plakater, etablering af depoter og meget mere.

Men vigtigst af alt opfordrer arrangørerne altså til at tage med på den spændende tur rundt i Dybvad for at møde steder, som man ikke har set før - og ikke mindst: At gøre det i den gode sags tjeneste.Frey

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...