Landsuddelingen udløste tre hjertestartere - de er nu kommet op

SÆBY: I slutningen af april holdt Hjerteforeningen landsuddeling, idet alle indsamlede penge denne gang gik til uddeling af hjertestartere rundt om i Danmark.

Hjerteforeningen Sæby deltog også i aktiviteten, og der var så mange indsamlere koordineret, at der nu kan opsættes tre nye hjertestartere i Sæby.

De tre grupper, som får tilbudt en hjertestarter, er ”Strandkanten” i den nordlige ende af Sæby ved Strandkanten 109.

Her er Mads Andersen og Per Højbjerre primus motorer for gruppen.

Den anden gruppe – ”Sæby” - med Lisa Farum Kristiansen som primus motor har indgået aftale med Frederikshavn Boligforening om ophængning af en hjertestarter ved infotavlen ud for den midterste af boligblokkene på Farvervej.

Den tredje hjertestarter placeres hos ”Kystlauget” i den sydlige ende af Sæby, hvor Anton Justesen har været primus motor. Denne ophænges i carporten på Solsbækvej 93.

Siden hen vil Hjerteforeningen Sæby tilbyde gratis kurser i ”Giv liv”-instruktion – genoplivning og korrekt brug af hjertestartere.

Ophængningen af hjertestarterne i Sæby foretages af Sæby El v/ Lars Andersen, som Hjerteforeningen har indgået en aftale med.

Der blev i Sæby-området indsamlet tæt ved 50.000 kroner.

- Vi er særdeles glade for og taknemmelige over den store opbakning fra de mange indsamlere og de borgere, som tog vel imod indsamlerne, siger formanden for Hjerteforeningen Sæby, Merethe Gaardbo.

Hun understreger, at en hjertestarter kan være med til at redde liv. Hurtig førstehjælp indenfor få minutter er afgørende, hvis et menneske falder om med hjertestop.

- På landsplan blev der samlet så mange penge ind, at der nu kan opsættes omkring 375 nye hjertestartere rundt om i landet. Det er helt fantastisk, lyder det begejstret fra Merethe Gaardbo.

Hun understreger, at de nu opsatte hjertestartere i Sæby er beregnet for alle i de pågældende områder – mod nord også for folk i sommerhuse og på camping.

Hjertestarterne er klar til brug døgnet rundt, og de vil meget snart blive registreret på www.hjertestarter.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...