Så er det lige før Frederikshavn tænder ild i lunterne i kanonerne, og indbyder alle til en rejse tilbage til begyndelsen af 1700-tallet. Da hed Frederikshavn Fladstrand, og stedet var i en periode Tordenskiolds vigtigste base udenfor København. Tiden under Store Nordiske Krig foldes i denne uge ud med hele fire spændende dages program, med friluftsteater og historisk festival.

Tordenskioldsdage ved Krudttårnet slår dørene op fredag, til tre dages herlige historiske oplevelser for hele familien. Frilufts teaterstykket ANBGREBET på MARSTRAND starter dog allerede med premier torsdag aften, og forestillingen spiller derefter hver dag de næste tre dage.

Weekenden byder på flotte opvisninger, marked, mad, og masser af spillemands musik, og selvfølgelig salutteringer med sortkrudts kanoner og musketter.

Tordenskioldsdagene baserer sig på de hændelser, som skete i vores egn for 300 år siden. Og der er arbejdet på fuld tryk i ugevis på Krudttårnspladsen, for at blive klar.

Ny militær historisk opvisning.

"HVA DÆLEN NØLER I EFTER - MARSTRAND 1719", er titlen på en helt ny militærhistorisk opvisning, skabt af Søren Borup fra Tordenskiolds Soldater Fladstrand. Tordenskiolds kendte angreb og belejring af Carlsten Fæstning i Marstrand i 1719, bliver vist og fortalt, så alle aldre kan følge med i hvad det var der skete. Med tambourer, artilleri og infanterister ser man hvordan Tordenskiold narrede den svenske commandant Dankwart på Marstrands fæstningen. I opvisningen indgår kraftige saluteringer med sortkrudtskanoner- og musketter. Fæstningen er opbygget som en stor kulisse, og det hele opleves på et nyt område, der er blevet døbt “Slagmarken”.

Frederikshavns gamle Krudttårn - i år som krostue

Som noget helt nyt under Tordenskioldsdage, kan Krudttårnet i år opleves som en hyggelig 1700-tals krostue. Her serveres der b.la. fiskefrikadeller og køligt, mørkt fadøl mm., og i krostuen vil der med jævne mellemrum være løssluppen skjaldesang, bataljer og dygtige musikere, som byder på skandinavisk spillemandsmusik.

Historisk marked og lækre mad specialiteter

Hvert år er der tradition for at der serveres tørrede jyder og trægrillede kyllinger, og på pladsen er der mange spændende lækkerier at nyde i den hyggelige historiske stemning.

Tordenskioldsdage i midtbyen

I midtbyen er der lørdag optog gennem byen og kl. 11.00 stopper man ved Tordenskiolds statuen på Fiskertorvet. Programmet for arrangementer i midtbyen kan ses på frederik.dk

Frilufts teater på Krudttårns scenen

Årets teaterstykke er skrevet af Alexander Sagmo & Troels Engelbrecht, og det har det hele. Humor, tempo, flotte kostumer og drama. Stykket er som sidste år iscenesat af Alexander Sagmo og gennem den sidste uge har skuespillerne knoklet med de sidste læseprøver og instruktion i b.la. stagefight.

Der er premiere torsdag den 8. august. Der skal købes billetter til teaterstykket og man kan bestille en lækker teatermenu som serveres i et restauranttelt på havnen inden forestillingen. Her kommer instruktøren og et par skuespillere på besøg under spisningen og fortæller lidt om stykkets handling.

Se det store program, køb billetter og find mere information på www.tordenskiold.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...