Per Østergaard fra Sæby gæster Østervrå Frikirke og Tirsdagstræf den 25. februar, kl. 14.00, hvor han fortæller om Malteserordnens virke i Danmark.

I 900 år har The Order of St. John eller Malteserordenen, som den oftest omtales i Danmark, virket for velgørenhed og humanitært arbejde. Siden de første korstog til Palæstina i 1100 tallet, har munke fra johanniterorden, som var det oprindelige navn, hjulpet syge og sårede på deres rejse til det hellige land.

Ordenen oprettede de første hospitaler i Nordjylland i år 1200, og det er den del af historien Per Østergaard vil fortælle om i sit foredrag, frem til den moderne organisation, Ordenen er i dag.

Per Østergaard er selv en del af Ordenen, som gennem årene har gennemgået en transformation fra en kristen munkeorden til en verdensomspændende nødhjælpsorganisation, der stadig udfører sit arbejde på det kristne fundament.

Tilhørerne kommer med på historiske vingesus fra korstogene til tiden på Malta, rejsen gennem Rusland via en dansk prinsesse til nutidens organisation.

Østergaard kommer også ind på, hvad der forventes af en moderne Ordensbroder, der er engageret i The Order of St. John of Jerusalem, Knights Hospitaller, som er det fulde internationale navn på den økumeniske del af Ordenen.

Der er, som altid, fri entré til Tirsdagstræf og mulighed for at købe kaffe og brød.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...