Volstrup og Understed-Karup sogne opretter atter en sorggruppe for efterladte

VOLSTRUP: Mange efterladte er blevet hjulpet til at omgås deres sorg via deltagelse en sorggruppe.

I 2015-2017 har Volstrup sogn haft tre sorggrupper for efterladte i Volstrup Graverhus. Deltagerne i disse grupper har opfordret til at oprette endnu en sorggruppe, så andre også kan få muligheden, hvis de har brug for det.

Alle i Sæby gamle kommune er velkommen uanset kirketilhørsforhold.

Sorggruppen mødes seks gange cirka hver anden uge. Den først gang er torsdag 27. september klokken 15.00-16.30

- Måske var deltagelse i denne sorggruppe for efterladte noget for dig? Du er meget velkommen til at ringe, hvis du ønsker nærmere oplysninger, oplyser Kate Hyldgaard.

- Aleneheden har været hård ved mig. Jeg mangler virkelig en, jeg kan drille, snakke med, få gensidighed af og kammeratskab med, hvilket vort ægteskab var bygget op på. Karens død er det største savn, jeg endnu har oplevet. Heldigvis fik jeg mulighed for at komme med i en sorggruppe for efterladte, som Volstrup Sogn har oprettet. Det har været rigtigt fint for mig at være med her og kunne tale med nogle, jeg ikke kendte i forvejen, men som havde samme følelse af sorg, som jeg har. Det er ikke sådan, at min sorg forsvinder, men sorggruppen har hjulpet mig til at se verden fra det nye sted, hvor jeg nu er. Som efterladt. Det vil altid, hver gang jeg tænker på hende, give et stik indeni, Men med tiden bliver det ikke så voldsomt. Nu kan jeg bære det ubærlige.

Det fortæller Søren, der var gift med Karen og derefter deltager i sorggruppen.

- Gennem møderne i sorggruppen har jeg også erkendt, at uden kærlighed, ingen sorg - og uden sorgen over vores tab, er der ingen kærlighed. Det gør trods alt livet meningsfyldt, og denne erkendelse efterlader et håb om, at intet er forgæves, siger Else, deltager i sorggruppen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...