Bådene begynder at fylde op i havnen

SÆBY: SUP Sæby har henover efteråret, vinteren og det tidlige forår holdt til i havnen i Sæby. Fremover trænes med start fra stranden.

- Vi har været sindssygt privilegerede, at havnefogeden og hans folk har hjulpet os i gang. Vi skylder dem en kæmpe tak. Men aftalen har hele tiden været, at vi skulle rykke væk, når bådene kom i vandet igen, så fremover træner vi med udgangspunkt i Sæby Søbad. Der er masser af plads, og med knap 70 medlemmer i alderen fra 4 til 74 år, har vi brug for mere opbevaring til boards og udstyr oplyser klubbens formand Mick Anderson.

Flytteplanerne tager dog ikke mere af formandens tid, end han også når at deltage i stævner, således i weekendens stævne på Silkeborg-søerne.

Her padlede Mick sig til en overraskende 8. plads blandt 75 af landets bedste baddle-surfere på kongedisciplinen i langdistance over 18 km.

Løbet blev vundet af det bare 17-årige stortalent fra Klitmøller, Christian Andersen, der blev nummer bedste dansker på en 7. plads til VM tidligere på året.

Foruden formanden stillede klubbens alderspræsident, Margit Rasmussen på 74 år, op på 10 kilometer-distancen.

For nyligt var Margit med ved tour-stævnet tværs over Ringkøbing Fjord, der blev sejlet under hårde vejrforhold med stærk vind og store bølger.

Og i denne weekend gennemførte hun også i fin stil på 10-kilometeren. Hun er en kæmpe inspiration for alle – ikke bare i SUP Sæby, men i resten af det danske SUP-community er også ved at være lidt af en berømthed, fortæller Mick Anderson.

SUP Sæby fik for nyligt 145.000 kroner af Friluftsrådet og 25.000 kroner af DGI til en målrettet indsats overfor unge mennesker

Af samme grund har klubben travlt med at uddanne instruktører.

Fire af klubbens medlemmer var i weekenden i Ans for at blive undervist, og alle kom hjem med et bevis.

Og om tre uger skal endnu et hold instruktør-aspiranter på kursus i Skagen.

- Det er helt vildt, at vi har behov for så mange.

- Vi startede op i august, men med træninger seks gange om ugen, er vi nødt til at deles om opgaverne, så det er bare herligt, at så mange medlemmer vil give en hånd med, så vi undgår flaskehalse – for der er mange nye, som vil med på vandet.

Vild med Vand

Har man lyst til at prøve en gratis tur, er det bare med at dukke op på havnen 25. maj, hvor SUP Sæby og en række andre foreninger holder åbent hus i forbindelse med det landsdækkende Vild med Vand-arrangement.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...