Frederikshavn Kommune mere end fordobler indsatsen

FREDERIKSHAVN: Hos Jobcenter Frederikshavn Kommune har man netop søsat et nyt projekt, der skal hjælpe kommunens jobparate fleksjobbere i arbejde

Hos Team Job og Fastholdelse i Jobcenter Frederikshavn er man netop gået fra 2,5 faste jobformidlere til 5,5. De skal hjælpe jobparate fleksjobbere.

- Vi har været så heldige at få midler fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og dem har vi brugt på at hyre de tre nye jobformidlere, som skal hjælpe med at få kommunens jobparate fleksjobbere i arbejde, fortæller Jytte Heisel, som er afdelingsleder i Team Job og Fastholdelse.

De tre nyansatte medarbejdere er alle en del af et nyt projekt ”Udvikling i Fleksjob II”, der skal køre frem til tredje kvartal af 2020.

Tanken bag projektet er, at jobformidlerne både skal være borgernes hjælpende indgang til arbejdsmarkedet og samtidig åbne virksomhedernes øjne for, hvor meget en fleksjobber kan bidrage med.

- De skal være en blanding af mentorer og virksomhedskonsulenter for de jobsøgende - en fast indgang og kontaktperson ved jobcenteret, som kender borgernes styrker og svagheder, og samtidig fungerer de som virksomhedskonsulenter, der skal gøre flere virksomheder interesserede i at ansætte fleksjobbere, fortæller Jytte Heisel.

De nye jobformidlere vil både være kontaktpersoner for de borger, der allerede er blevet visiteret til et fleksjob, men også de, der løbende kommer til.

- Der vil både blive holdt samtaler hver 14. dag og starter borgeren i fleksjob under 10 timer om ugen, følger vi løbende op i forhold til fastholdelse og muligheden for måske at øge arbejdstiden. På den måde sikre vi os gennem personlig kontakt, at borgeren har de bedst mulige forudsætninger for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, siger Jytte Heisel.

Der er lidt over halvanden hundrede borgere i Frederikshavn Kommune, som vil få glæde af den nye ordning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...