Så er det på med alle de festlige kostumer

SÆBY: Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til tiden før reformationen.

I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste.

Udover at give mulighed for at nyde alle de spiser, der snart ville blive forbudt, er fastelavnen også en ventiltradition. En periode, hvor verden vendes på hovedet, og hvor de almindelige normer ikke gælder.

Sådan var det i gamle dage for mange hundrede år siden. Og i weekenden kan én af de gamle traditioner igen opleves på Store Torv i Sæby.

På lørdag den 2. marts kl. 11 kan du være med til alle tiders fastelavnsfest, og både små og store børn er hermed inviteret til en spændende konkurrence, hvor de skal slå katten af tønden.

Børnene bliver opdelt i to kategorier - nemlig små børn og store børn til tøndeslagningen. I tønderne vil der være slik og frugt.

Der vil også være Sæby Gavekort til årets dronning og kattekonge i begge kategorier.

Men der er flere muligheder for at vinde præmier. Der er nemlig også gavekort til bedste eller sjoveste udklædte dreng og pige.

- For at deltage behøver du ikke at være udklædt, men vi håber da, at de fleste børn vil være udklædte. For så er der jo også chance for en ekstra præmie, siger arrangementschef fra Sæby Handelsstand.

Nordjyske Bank er vært for fastelavnsboller og saftevand. Og fastelavnsfesten sker i et samarbejde mellem Sæby Borgerforening og Sæby Handel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...