Hængekøjetelte og friluftsaktiviteter på Pier 1

KOMMUNEN: Faldskærmsklubber, jagtforeninger, sejlklubber, spejdergrupper, rollespilsforeninger, vandrelaug og mange andre forskellige friluftsforeninger kan se frem til en hjælpende hånd fra friluftslivets lokalforeningspulje.

I alt har 74 lokale foreninger netop fået 2,4 mio. kroner til udvikling af foreningernes aktiviteter.

For at kunne søge puljen skal foreningen være tilknyttet en af de 85 organisationer, som er medlem af Friluftsrådet.

Foreningerne kan søge om op til 50.000 kroner i støtte til stort set alt, der kan styrke foreningens arbejde med friluftsliv.

- Vi har sagt, at vi med Lokalforeningspuljen kan give tilskud til alt det kedelige, men ansøgningerne har nu ikke været helt så kedelige, som de kunne være. Der er rigtig mange gode tiltag iblandt, og vi er glade for, at vi kan støtte de lokalforeninger, der brænder for at udvikle og udbrede friluftslivet, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

I Region Nordjylland er der i alt blevet uddelt 513.000 kroner i støtte til 16 foreninger i syv forskellige kommuner.

To af dem ligger i Frederikshavn Kommune og begge er fra samme by - nemlig Strandby.

Her har metodistspejderne modtaget knap 46.000 kroner til indkøb af trætelte, der kan bruges til hængekøjeovernatninger i naturen.

Desuden fra Strandby Fællesvirke modtaget 35.000 kroner - penge der er anvendt til at skabe gode rammer for friluftslivet på Strandby Havn - i forbindelse med overdækningen af Pier 1.

I alt modtog Friluftsrådet 153 ansøgninger om tilskud, som er blevet prioriteret efter målgruppens størrelse og aktivitetsmæssig spredning.

De lokalforeninger, der har fået tilskud, dækker 26 af Friluftsrådets medlemsorganisationer og er placeret i 45 forskellige kommuner.

Lokalforeningspuljen er et resultat af den politiske aftale, som regeringen indgik i 2017 om en ny og permanent fordeling af de såkaldte spillehalsmidler til lokale, almennyttige foreninger.

Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som puljeansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er udpeget som ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger.

Der uddeles årligt ca. 2,4 mio. kroner.

Næste ansøgningsfrist vil blive meldt ud i 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...