Aldrig før har så mange fløjet fra Aalborg Lufthavn som i 2018

SÆBY: Aalborg Lufthavn forventede at slå rekord i antallet af rejsende i 2018. Og forventningen blev indfriet, meddeler lufthavnen i en pressemeddelelse,

Målet var at nå over 1,6 millioner passagerer, og helt præcist 1.609.965 fløj til og fra Aalborg. Det er en fremgang på 5,8 procent i forhold til året før.

Det skyldes især fremgang i udenrigstrafikken, hvor lufthavnen blandt andet nød godt af flere afgange til Malaga, Mallorca og Oslo. Skirejser i årets første måneder, nye græske feriemål og flere andre ruteåbninger gjorde det ekstra festligt at fejre lufthavnens 80 års fødselsdag 29. maj.

Selv en historisk varm, dansk sommer kunne ikke holde nordjyderne hjemme:

– Det var stort set alle udenrigsruterne, der voksede i sommerferien. Både Spanien, Grækenland, Tyrkiet og England var populære rejsemål, og dertil kom de mange, der rejste videre til blandt andet USA via Amsterdam eller London, fortæller lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Rekordåret kunne have været endnu bedre, hvis ikke Primera Air var gået konkurs i efteråret.

- Den pludselige konkurs af Primera Air satte sine spor i de sidste måneder af 2018, med en mindre tilbagegang i oktober og november og senest en tilbagegang på 8,5 procent i december. Det går op og ned i luftfart, og vi skal nok længere ind i 2019, før vi ser en normalisering i trafikprogrammet, siger Søren Svendsen.

Han ser frem til, at Aalborg Lufthavn får glæde af nogle store investeringer, der blev sat i gang i 2018. Det gælder en ny sikkerhedskontrol til foråret, 900 flere, gratis p-pladser fra sommeren 2019 samt en 2600 kvadratmeter stor flyhangar til juli.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...