Et nyt loppemarked skal være med til at promovere spejderarbejdet og Sct. Georgs Gildet i Sæby.

To spejdergrupper og Sct. Georgs Gildet vil lørdag den 24. august gøre sit til, at Sæby Torv kommer til at ose af spejderaktiviteter og mange må finde nogle gode genbrugsfund.

Klokken 10.00 til 14.00 vil DDS Sæbygaard gruppen og KFUM Ousen gruppen sammen med Sct. Georgs Gildet lave sjove spejderaktiviteter og afholde loppemarked med gode muligheder for at finde finurlige og uundværlige loppefund til priser fra 5 kroner og op.

Arrangørerne håber på, at endnu flere børn skal have mulighed for at deltage i spejderlivet, hvorfor overskuddet fra alle aktiviteterne går til det lokale spejderarbejde.

På landsplan er Sct. Georgs Gilderne en bevægelse for voksne – også dem, der ikke har været spejdere. Der bygges på personlig udvikling, humanitært arbejde og støtte til spejderbevægelsen. Gilderne er en del af et internationalt fællesskab, som bygger på de samme værdier som spejderbevægelsen. Målet er at arbejde for spejderidéen lokalt, nationalt og internationalt.

Forbilledet, Sct. Georg, er en ridder, der uegennyttigt redder en landsby ved at kæmpe mod den onde drage.

Betegnelsen gilde stammer fra middelalderen og blev brugt om sammenslutninger til gensidig hjælp og beskyttelse – dannet af mennesker med fælles interesse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...