Spar Nord har købt aktier for en kvart milliard i Danske Andelskassers Bank. Spar Nord vil have hele banken.

VENDSYSSEL: Spar Nord Bank har købt aktier i Danske Andelskassers Bank, DAB, for en kvart milliard og øjner et opkøb af hele banken. Det skriver Spar Nord Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Spar Nord Bank har netop købt små 40 millioner aktier i Danske Andelskassers Bank for 236 millioner kroner. Dermed ejer Spar Nord 27 procent af banken.

- Vi har valgt at foretage investeringen i DAB, fordi vi under de givne omstændigheder - vores egne kapitalforhold og den forventede udvikling i DAB - kan regne en fornuftig forrentning hjem på investeringen.

- Vi vil gerne i dialog med DAB’s bestyrelse om muligheden for, at vi på de rette betingelser kan give alle DAB’s aktionærer et attraktivt tilbud, og den dialog håber vi, at der bliver lejlighed til at tage i den nærmeste fremtid, skriver administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby i meddelelsen.

Danske Andelskassers Bank har hovedsæde i Hammershøj mellem Viborg og Randers og 17 filialer samt tre erhvervscentre og et landbrugscenter, som dækker en stor del af Jylland og Fyn under navnet/varemærket Andelskassen.

I Nordjylland ligger der filialer i Hobro og i Koldby i Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...