Anna Elisabeth Jessen skriver en familie og danmarkshistorie

SÆBY: ”Om hundrede år” er titlen på Anna Elisabeth Jessens romandebut - en familie- og danmarkshistorie fortalt fra skiftende perspektiver, i hundrede korte nedslag fra 1914-2014. Romanen er et tidsbillede med grumme skæbner og det usagtes evne til både at forme og forkludre livet for en familie.

”Om hundrede år” begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager hans svoger Marius og søster Helene gården. Sammen får de fem børn, hvis liv bliver voldsomt præget af både hverdagen med deres døve far, men også af de spor som den altoverskyggende krig trækker helt frem til 2014.

Sideløbende med udgivelsen udkommer en podcast-serie i 100 korte episoder i samarbejde med DR. De første 20 afsnit kan aflyttes allerede nu.

Anna Elisabeth Jessen er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole.

Hun har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne ”Hvorfor ringede hun ikke igen?”, ”Efter festen” og ”Doktor Tramsens rapport”.

I 2008 udkom hendes bog Kraniet fra Katyn på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn.

”Om hundrede år” er hendes første roman.

Anna Elisabeth arbejder i København, men bor på sine oldeforældres gård uden for Haderslev i Sønderjylland.

Titel: Om hundrede år

Forfatter: Anna Elisabeth Jessen

Sider: 416 sider

Pris: 299,95 kr.

Forlag: Rosinante

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...