Det viser jeg mine gæster: Professorens Plantage

Professorens Plantage ved Solsbæk Strand . Et must for børnefamilier og fiskeglade sjæle er Professorens Plantage ved Solsbæk Strand i Sæby.

Det er en skov og strand, der kan det hele og passer til mange forskellige udflugter i naturen.

Du parkerer bilen på parkeringspladsen ved Solsbækvej 272 (9300 Sæby). Herfra er der er masser af muligheder. Der går en sti rundt i plantagen, som er meget velegnet til gåture, løb, cykling og barnevogne. Stien er grusbelagt og tør året rundt.

Langs stien findes forskellige motionsredskaber til de tobenede og hundeagility til de firbenede. Der er også en god chance for at se områdets natur – særligt stålorme ligger tit og varmer sig på stien. Fra juli måned bugner skoven af hindbær og i august er det brombærenes tur – og pluk bare løs. Det er en offentlig skov, og du må frit færdes over det hele døgnet rundt og samle bær blomster og hvad i finder.

Fra parkeringspladsen kan du også finde shelter med bålplads, hvor i kan overnatte frit med toiletbygning og vand kun 100 meter derfra. Shelteren er ret unik, da man sover 3 meter over jorden og har god udsigt.

Er man til fiskeri er stranden kun 300 meter fra parkeringspladsen, og er et sandt mekka for fiskeri direkte fra stranden. Der fanges masser af fladfisk året rundt, men særligt fra april til oktober. Fiskene kommer helt ind til land og kan fanges på forfang på 1. og 2. revle. Ud over fladfisk er der mulighed for pighvar (apr-okt), tunger (apr), havørred (hele året), fjæsing (juni-juli) og hornfisk (maj-juni).

Navnet Professorens Plantage stammer fra den tidligere ejer og grundlægger af plantagen Walter Engel (Tyskland). Han købte arealet i 1940’erne og plantede dem til med fyr og gran og skabte Solsbæk Plantage. I 1958 solgte han Solsbæk Plantage til Dronninglund Storskov, men i februar 1969 købte Sæby Købstadskommune plantagen, der lige siden har heddet Professorens Plantage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...