Selvom vejret udenfor ikke sagde sommer mandag i uge 30, så fik børnekræftafdelingen 303b alligevel en lille lun hilsen fra jordbæravler Claus Snebang Jensen fra Jensen Jordbær i Karup.

Afdeling 303b, er afdelingen for kræftramte børn og unge i Aalborg. En afdeling, som under coronaen har været ekstra ramt af endnu flere begrænsninger end normalt.

- Vores indlagte og børn og unge, som kommer til forskellige kontroller, har været meget begrænset, idet man kun må komme til kontrol og kun må være indlagt med én forælder. Oveni har de indlagte heller ikke måttet modtage besøg og har skullet opholde sig på stuen. Så ingen kontakt og socialt samvær, de indlagte i mellem, fortæller sygeplejerske Sanne Riise Pedersen, som er ansat på afdelingen. - Når der så bliver tænkt på de indlagte børn, unge og forældre, som jo i forvejen er udfordret på så mange fronter, så betyder et par kasser nyplukkede jordbær bare så meget for os alle sammen, smiler Sanne Riise Pedersen, mens hun på vej ud i køkkenet overvejer, om der skal laves lagkage, pandekager med jordbærsyltetøj, jordbær med fløde eller hvad man nu kan lave ud af de mange dejlige bær.

Dorte Munk Nielsen, som på dagen var indlagt med sønnen Malthe på 13 år fortæller: Det betød virkelig meget, at I kom forbi med jordbær den dag. Jeg har en dreng som ikke spiser så meget for tiden, da appetitten ikke er så stor. Malthe elsker jordbær med vaniljecreme, så da jeg fortalte ham, at der var kommet nogle søde personer med jordbær og at han måtte spise alle dem han havde lyst til, lyste han helt op.

- Menuen den dag blev kun jordbær med vaniljecreme og var dét han fik at spise den dag. Det var super godt og virkelig en rigtig sød tanke, at komme med så mange fine jordbær til afdelingen, runder Dorte Munk Nielsen af.

Hos Jensen Jordbær er sæsonen ved at være på det sidste. - Der er stadig mulighed for selvpluk, så skal man have fryseren fyldt op til vinteren, så er det med at komme ud til os på Hestvangsvej 6 i Karup, fortæller jordbæravler Claus Snebang Jensen. - Og vi står naturligvis klar med jordbær til børnekræftafdelingen igen næste år, så de kan godt begynde at glæde sig allerede nu. - For kan vi være med til at gøre bare en lille forskel for de indlagte børn og unge derude, så gør vi hjertens gerne, slutter hr. Jordbær Jensen af.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...