Feriestemningen kan opleves - selv når sneen falder tungt

SÆBY: Koldt, mørkt og stormfuldt ...

Januar kan få det til at krible efter sol og sommer.

Og der findes destinationer, der ikke ligger en lang flyvetur væk, og som lige nu kan levere både sol og temperaturer over 20 plusgrader.

Det fortæller Ole Stouby, som er administrerende direktør i Travelmarket.

- Skal du have varme, er det destinationer som De Kanariske Øer - altså Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura - eller Egypten, du bør gå efter, siger han.

Disse destinationer ligger nemlig fornuftigt både rejsetidsmæssigt og prismæssigt, fortæller Ole Stouby.

- Frem til vinterferien kan du komme billigt af sted. Der er masser af afbudsrejser på markedet netop nu. Du kan f.eks. på bare fire timer komme til Egypten for 1.500 kroner, siger han.

Omkring en seks timers flyvetur væk ligger De Forenede Arabiske Emirater og Dubai, og her er det muligt at finde masser af sommer og sol netop nu.

Også Kap Verde-øerne er en god destination, mener Ole Stouby.

- De ligger lidt ud for den afrikanske kyst, så det er mere sydligt end De Kanariske Øer. Det er en god destination, der ikke ligger meget langt fra Europa, siger Stouby.

Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, er enig i, at Egypten, De Kanariske Øer og Emiraterne er de gode rejsemål netop nu, hvis flyvetiden ikke skal være overvældende, og sol er et must.

Er du villig til at rejse lidt længere, er der også gode muligheder længere uden for Europa, hvis du vil have sol på de blege stænger.

- Så skal du til Thailand eller Caribien. I øjeblikket er der også mange, der rejser til Sri Lanka, siger Lars Thykier.

Populære sommerdestinationer som Tyrkiet, Mallorca eller den spanske solkyst skal man til gengæld ikke drage til, hvis det er temperaturer over 20 grader, man søger.

- Tyrkiet kommer først rigtig op i omdrejninger i forhold til sol, når vi kommer hen i nærheden af marts eller april og frem til oktober eller november, siger Lars Thykier, som bakkes op af Ole Stouby.

- På den spanske solkyst, Mallorca og i Tyrkiet er der lige nu forårstemperaturer, så de vil nok kun ligge omkring de 15 grader, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...