Først kom motorsavsmassakren, så beklagede kommunen forløbet - og nu er alle de fældede træer erstattet med nye

ØSTERVRÅ: Der er dage, hvor man har lyst til at foretage et ukontrolleret benspjæt, vinke til en solsort og kysse et postbud.

Jo, borgerne i Østervrå har taget forskud på sommerglæderne, hvilket ikke mindst skyldes en lykkelig udgang på en ellers både pinlig og uforståelig sag.

Kort fortalt - og som tidligere beskrevet - fældede kommunen over 30 raske træer rundt omkring i Østervrå, heraf 19 træer på Højlundsvej. Det skete i december sidste år.

Formanden for borgerforeningen i Østervrå, Birthe Løgtved, forstod ikke noget af det hele, for borgerne i Østervrå var glade for deres træer.

Og siden har kommunen da også erkendt, at man skulle have informeret borgerne om fældningsplanerne, og måske også have taget borgerforeningen med på råd.

Men som nævnt er der nu grund til at skyde flaget til tops.

Park og Vej har atter været på besøg i Østervrå, hvilket der denne gang er kommet noget rigtigt godt ud af.

I alt er der blevet plantet 17 nye træer på Højlundsvej (Rødtjørn), men også i Bredgade og på Hjørringvej er der plantet nye træer som erstatning for ”de gamle”.

Det særlige ved Bredgade er i øvrigt, at der - udover træerne - også er lavet seks nye parkeringsbåse - når nu alligevel kommunen var i gang, hvilket borgerforeningen også jubler over.

Birthe Løgtved er naturligvis glad på Østervrås vegne.

- Jamen, jeg har været rigtig glad for det samarbejde, som borgerforeningen har haft med Frederikshavn Kommune. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, at alt det her har været dyrt for kommunen, og at det hele kunne have været undgået, hvis Park og Vej havde ringet til mig, inden de begyndte at fælde træerne, siger Birthe Løgtved.

I øvrigt har NORDJYSKE tidligere berettet om, at der også har været problemer i Hulsig, hvor kommunen pludselig og uden varsel fældede træerne i hovedgaden.

Efter et møde med Hulsig Borgerforening har kommunen dog lovet, at der også her vil blive plantet nye træer.

Og mens vi er ved løfterne, så har politikerne i teknisk udvalg lovet, at der fremover vil være langt bedre information til borgerne, inden de kommunale motorsave startes op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...