Dronninglund Slot indgår samarbejde emd gymnasiet og skaber plads til nye elever udefra

DRONNINGLUND: Faldende elevtal landet over – og dermed også på Dronninglund Gymnasium – kræver nytænkning og lidt held.

Og begge dele gik op i en højere enhed, da rektor Lars Jørgensen og ejerne af Dronninglund Slot, Nanna Henriette Høgsbro og Carl Christian Pedersen, forleden lagde ”grundstenen” til en nyskabelse og dermed et nyt tilbud til DG’s kommende elever.

Dronninglund Slot indretter i løbet af foråret otte til ti studieboliger til elever fra Dronninglund Gymnasium i slottets hovedbygning.

Studieboligerne står klar til brug efter sommerferien.

Og som det eneste gymnasium i Danmark kan Dronninglund Gymnasium dermed også tilbyde fornemme stald- og udendørs-faciliteter til de elever, der gerne vil have deres hest med.

Rektor Lars Jørgensen har længe gået med en drøm om at oprette studieboliger til de elever, der kommer langvejs fra, ikke mindst for at tiltrække elever fra alle dele af landet.

Men drømmen kunne først realiseres – og her kommer heldet ind – da Nanna Henriette Høgsbro og Carl Christian Pedersen, for ganske nylig købte hovedgården inklusiv jorden tilbage.

Hovedgården blev for mange år siden solgt fra slottet.

Med tilbagekøbet af hovedgården og indretningen af de nye studieboliger bliver det muligt at slå tre fluer med ét smæk: At trække folk til Dronninglund, til gymnasiet og til slottet.

I første omgang satser slottet og Dronninglund Gymnasium på otte til ti studieboliger, men viser det sig, at behovet er til mange flere boliger er planen på sigt at indrette 30 studieboliger svarende til en hel klasse.

- Og kunne det være en hel klasse fra det ganske land, ja, så er min drøm gået i opfyldelse, siger rektor Lars Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...