3. klasserne gjorde sig som orker, elvere og riddere

SÆBY: Kildemarken ved Jernkilden var den 13. juni skueplads for ”Det store slag”, hvor 80 orker, elvere og riddere sloges om at erobre modstandergruppens flag.

Slaget var et nøje planlagt rollespil, arrangeret af Sæby Fritids- og Ungdomsklub i samarbejde med Sæby Skoleafdeling, hvor de over to dage var fælles om eventen for alle 3. klasserne.

Arrangementet skal ses på baggrund af Børne- og Ungdomsudvalgets beslutning om et styrket samarbejde mellem klubber og skolerne. Formålet er at skabe en stærkere ungdoms- og fritidskultur i klubberne efter SFO-alderen, for at understøtte arbejdet med børn med særlige behov samt udvikle og understøtte samarbejder, der styrker børns og unges udvikling og trivsel.

Her er rollespil en fantastisk friluftsaktivitet, som skaber stærke fællesskaber og sætter naturen i spil på en helt ny måde. Ved iscenesættelsen med fire grupper, der skal kæmpe mod hinanden og erobre flest mulige af modstandernes flag, er det ikke kun fysikken der bliver udfordret, men kræver også en taktisk planlægning.

Det er fascinerende, legende og fantasifuldt og derfor appellerer det til nogle børn, som måske ikke ellers ville have fået så meget frisk luft og motion, siger klubmedarbejder Morten Andersen.

For at gøre rollespillet sjovt og fængslende er illusionen at være en anden person eller figur, fortæller Morten Andersen. Alle 80 elever har brugt dagen før slaget på Kildemarken til fremstilling af våben, smykker og dragter, der skulle indgå i eventen.

For ikke at gøre skade på andre er sværd og køller fremstillet af skummateriale, som vi har fået foræret af akustikfabrikken B6. For at neutralisere modstanderen skal de bløde våben blot kunne knuse nogle mariekiks som deltagerne bærer på kroppen, oplyser klubmedarbejder Ervin Ottosen.

Efter slaget samledes alle krigerne sig om lejrbålet, hvor der blev bagt snobrød. Senere på dagen var der arrangeret Åbent Hus, hvor forældrene kunne møde klubbens personale, der fortalte om klubbens tilbud til børnene og de gode faciliteter hos Sæby Fritids- og Ungdomsklub på Hans Aabelsvej 13.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...