Østervrå: Lokalhistoriske Forening inviterer til Slægtens Dag.

I 2015-2017 har Slægtens Dag været holdt i Sæby, Frederikshavn og Skagen.

- I Østervrå syntes vi, at det ikke kun skulle være kommunens større byer, der lagde hus til. Og vi har haft den store glæde, at Frederikshavn Kommunes Distriktsudvalg har ydet os økonomisk støtte til arrangementet. Derfor er der gratis adgang for alle hele dagen, fortæller Jørgen Clausager.

I Kulturhusets store sal bliver der "slægtshistorisk messe", hvor et udsnit af de slægts- og lokalhistoriske foreninger i området præsenterer sig på stande, og foreningernes repræsentanter står klar til snak med råd og vejledning.

Der bliver også opstillet borde og stole til publikum, hvor man kan sidde og udveksle erfaringer, eventuelt "bytte aner". Da der er wi-fi i Kulturhuset, har de af vore besøgende, der medbringer egen bærbar computer, mulighed for at komme på internettet.

I Kulturhusets lille sal er der i dagens løb tre foredrag for slægts- og lokalhistorikere.

Klokken 11 fortæller Karen M. Olesen og Anders L. Widt fra Frederikshavn Stadsarkiv om "Arv og Skifte", kl. 13.30 fortæller Jørgen P. Clausager fra Østervrå Lokalhistoriske Forening om "Konfirmation og konfirmationstraditioner", og kl. 14.30 belyser Erik Christensen fra Bangsbo Arkiv "GDPR - databeskyttelsesforordningen og dens betydning for slægtsforskerne".

- Vi håber at se rigtig mange besøgende på dagen - ikke kun de garvede slægts- og lokalhistorikere, men også de mennesker, der måske ikke rigtig er kommet i gang med slægtshistorien, men som er interesserede og kunne tænke sig at snuse lidt til emnet. Og dem tror vi, der er rigtig mange af, siger Jørgen Clausager.

For at det hele ikke skal blive alt for tørt, bliver der mulighed for at købe kaffe og kage, øl og sodavand.

- Vi frem til en festlig dag med rigtig god deltagelse, såvel af foreninger som af publikummer, så 17. november bliver en dag, hvor Kulturhuset rigtig kan summe af historisk snak, slutter Clausager.

Det et sker i Østervrå Kulturhus lørdag 17. november kl. 10-16 - og der gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...