De blev alle til skjoldmøer og vikinger

SÆBY: Som vinterbader er man kun en skrælling, indtil man bliver døbt i det iskolde vand. Lørdag den 2. februar hoppede syv medlemmer af vinterbaderklubben ”De Blå Næster” i det to grader ”varme” havnebassin og blev ved dåben ophøjet til vikinger og skjoldmøer.

Som medlem af vinterbaderklubben skal man have badet regelmæssigt i det kolde vand om vinteren gennem 2 år, før man kan blive døbt til viking - og for kvindernes vedkommende til skjoldmø. Dåbsceremonien er en festlig begivenhed, som afholdes hvert år i februar måned.

For at gøre sig fortjent til at blive døbt skal skrællingen svømme mindst seks svømmetag ud og seks tilbage, hvilket svarer nogenlunde til en lille vikingebåds længde på syv meter.

Den showprægede handling trak et halvt hundrede frysende tilskuere, som kunne se

skrællingerne leve op til showet og som mødte op udklædt til dåben. Ceremonimester Kirsten Møller kunne døbe hver skrælling med et navn, som bestyrelsen og ceremonimesteren syntes havde kendetegnet skrællingens to første år i klubben.

Som bevis på fuldgyldigt medlemskab fik hver enkelt efter veloverstået dåb, overrakt et keramikkrus med deres nye navn på siden og selvfølgelig var det fyldt med mjød der var vikingetidens foretrukne opstemmende drik. Der var ligeledes udstedt diplom til alle. Til næste år forventer bestyrelsen at væsentlig flere deltagere til dåben, da der er kommet mange nye medlemmer de seneste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...