Patienter er der i tre uger og kan fremvoer tilbringe weekenden i Skagen

Patienterne på Skagen Gigt- og Rygcenter kan atter tilbringe weekenderne på centret. Et ønske fra både patienter, politikere og personale, der nu kan opfyldes takket være de ansattes fleksibilitet.

Skagen Gigt- og Rygcenter tilbyder tre ugers individuelle rehabiliteringsophold til borgere med længerevarende smerteproblematikker, som har brug for intensiv genoptræning og rehabilitering.

Patienterne kommer ikke kun fra Region Nordjylland, men fra hele landet.

Centret er en del af Regionshospital Nordjylland og i forbindelse med sparekrav til budget 2019 blev det dengang besluttet, at man ville forsøge at hente nogle midler ved at holde Skagen Gigt- og Rygcenter lukket i weekenden.

Nu åbner centret igen op for, at patienterne kan tilbringe weekenderne på centret.

- Det har været et stort ønske fra alle involverede, både patienter, personale og politikere, at vi kunne finde en løsning, hvor vi igen kunne tilbyde den service til patienterne, siger Markus Brasholt, chef for Afdeling for rehabilitering

Han har hverken fundet en krukke med guld eller fået udvidet sine budgetter.

- Vi har takket være personalets store fleksibilitet fundet en løsning indenfor de eksisterende rammer, hvor vi ændrer på personalet fremmødeprofiler, så vi kan holde udgifterne indenfor de midler, der er afsat. Det er jeg meget glad for, da det har stor betydning for brugerne af vores center, siger Markus Brasholt.

De indlagte borgere på Skagen Gigt- og Rygcenter tilknyttes et tværfagligt team bestående af fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejerske og læge.

Det er færdigudredte patienter med vedvarende smerteproblematikker, og et ophold kræver en lægelig henvisning. Der er 20 enkeltværelser på centret og omkring et års ventetid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...