SÆBY: Beviset på, at de første spæde tegn på normalisering efter coronatiden var, da den engagerede entertainer og komponist Sigurd Barrett optrådte med sin fortællerkoncert for Sæby Friskoles elever.

Hans liveoptræden torsdag 28. maj, var den første siden Danmark blev nedlukket i marts.

Omdrejningspunktet var fortællingen om, da Sønderjylland for 100 år siden blev en del af Danmark igen. Fortællingen blev formidlet i et nutidigt perspektiv på en super underholdende og pædagogisk facon.

Sigurd Barrett og hans band tryllebandt alle Sæby Friskoles 40 elever, som havde taget plads i gården på egetræstubbe der var placeret med to meters mellemrum med front mod scenen, så alle corona-krav var punktligt overholdt.

Et gammelt ordsprog siger, at den der betaler for musikken, bestemmer også melodien, hvilket eleverne havde taget til sig. Gennem deres salg af lodsedler, havde eleverne besluttet, at overskuddet skulle anvendes til et besøg af Sigurd Barrett.

Eleverne ”kender” Sigurd Barrett gennem sangen ”Hvor du sætter din fod”, som skolen har taget til sig som sit værdigrundlag, hvor netop Sigurd har skrevet melodien, der med sin vuggende rytme understreger glæden og fællesskabet.

Jens Sejer Andersens sang handler om forholdet til medmennesket, dansen, latteren og fællesskabet. Sangens centrale budskab er en slags kropsliggørelse af den omvendte jantelov: Du skal ikke tro, at du kan slippe for at være noget.

Da Sigurd Barrett samtidig er aktuel med sin bog og koncertrække: ”Sigurd fortæller om Genforeningen”, var det oplagt at benytte muligheden af få historieundervisningen kombineret med sang og underholdning, siger skoleleder Helle Korsgaard.

Skolelederen, der med ægte engagement, startede Sæby Friskole - Vær & Lær op for snart to år siden følte, at hendes drøm var gået i opfyldelse og tiden stod stille da ”hendes” elever og Sigurd sammen for fuld udblæsning sang værdigrundlagssangen.

Den danske regering havde i 1843 nedlagt forbud mod brugen af Slesvig-Holstens Landesfahne. For at visualisere dette kapitel i genforeningstiden, havde skolen fået hjælp af bageren på Aalborgvej, der havde fremstillet en kopi af flaget i glasur på en i øvrigt velsmagende hindbærsnitte.

Besøg fra tyskland til efteråret

Fejringen af 100 året for genforeningen fortsætter til efteråret, når Sæby Friskole får besøg af elever fra Elsdorf-Westermühlen eller på dansk: Elstorp-Vestermølle danske friskole, der ligger i Rendsborg. Skolen er den sydligste af 20 danske friskoler i delstaten Slesvig-Holsten.

Under besøget vil der blive arrangeret et optog til Sæbys genforeningssten i Sæbygaard Skov, hvor de øvrige skoler og børnehaver i Sæby vil blive inviteret til at deltage, oplyser Helle Korsgaard

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...