Mænds sundhed i fokus ved Sæby Spektrum

SÆBY: Oplysning og vejledning er vejen frem, hvis mændene skal leve lige så længe som kvinderne. Det var i den grad ekspertisen bestående af kvindelige sygeplejersker, diætist og gymnastikinstruktører, der var parate til at hjælpe det såkaldte stærke køn i arrangementet ”mænds sundhed”, som Sundhedscenter Sæby stod bag onsdag den 12. juni ved Sæby Spektrum.

Initiativtager Stine Bæk Sørensen fortæller, at cirka 30 mænd havde taget imod opfordringen til at komme og få lavet et servicetjek af kroppen og få inspiration til at motionere.

Mændene blev målt og vejet og til slut blev der printet en bon ud med resultatet af kroppens sammensætning af væske, fedt-, knogle- og muskelmasse i forhold til vægt og højde.

Kropssammensætningen er påvirket af køn, alder, arvelige faktorer, etnisk tilhørsforhold, sygdom og ikke mindst - hvordan man lever - hvilken kost, hvor meget alkohol, rygning og fysiske aktiviteter man byder kroppen.

Sundhedspersonalet havde på bedste pædagogisk vis medbragt en række illustrerede eksempler på, hvor meget manden skulle motionere for at udligne kaloriemængden ved indtagelse af øl og vin.

Der blev ligeledes målt blodtryk, som er en enkel undersøgelse, der giver mange gode oplysninger om hjertets og blodkarrenes tilstand. Årsagen til hjerte- og kredsløbssygdomme er ofte et forhøjet blodtryk.

Der er en tendens til, at specielt unge erstatter smøgerne med snus for at få dækket deres nikotinbehov, hvilket ifølge sygeplejerske Liselotte Noer Christensen er en dårlig idé, idet blot én lille pose snus kan indeholde nikotin svarende op til 48 cigaretter.

Sæby Gymnastikforening, Firmaidræt Sæby og Sæby Motionscykel Club præsenterede en række gode tilbud på motion i naturen, sammen med andre mænd.

Efter alle var blevet testet kunne der slappes af hos Slagter Tranholm og Sæby Bryghus over en grillpølse eller øl af fineste kvalitet, serveret af mandlige eksperter Chr. Guldborg og Michael Bertelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...