Karsten Thiessen tiltrådte den 4. maj som driftsleder hos Sæby Varmeværk. Den 54-årige nye leder er opvokset i Sæby og har, siden han i 1990 forlod maskinmesterskolen i Frederikshavn MARTEC med et udvidet maskinmesterbevis i inderlommen, haft en spændende erhvervskarriere inden for energisektoren.

En karriere der bl.a. i en treårig periode har ført ham og hustruen Gitte sammen med deres ældste datter Emma, til Bahamas i Caribien. Her arbejde Karsten for kraftværksproducenten Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S, hvor han var med til at opføre og drive flere værker på den eksotiske ø.

Forinden havde Karsten Thiessen sejlet med olie for A.P. Møller Mærsk og var med til at konstruere motorer hos Alpha Diesel - MAN Energy Solutions i Frederikshavn.

Ansættelsen hos kraftværksproducenten BWSC i Allerød medførte ud over udstationeringen til Bahamas også en afstikker til Irak i 2001.

Efter at have opholdt sig under sydens sol, fik Karsten Thiessen lyst til at få afprøvet sine ledelsesmæssige kvalifikationer med en chefstilling hos affalds- og energiselskabet Refa på én af de danske sydhavsøer i Nykøbing Falster.

Familien Thiessen ønskede dog at bo mere centralt i landet, hvorfor Karsten i 2008 søgte og fik stillingen som driftsleder på de dengang DONGs ejede kraftvarmeværker i Horsens og Frederikshavn. Da DONG i 2014 solgte alle deres værker i Danmark og Horsens Kraftvarmeværk blev selvstændig, fortsatte Karsten Thiessen som driftschef frem til maj måned i år.

Der er således lagt i ovnen til, at fjernvarmeværket har fået en særdeles kompetent leder, der har mange års erfaring i branchen, men også en leder der har stor interesse i at finde grønne løsninger for Sæby Varmeværk.

Karsten Thiessen er overbevist om, at diversiteten af energikilder er den optimale løsning for at nå de store miljømål inden 2030 og samtidig holde prisen nede på et konkurrencedygtigt niveau.

-Det er vigtigt, at vi har flere heste at satse på, så vi ikke bliver for sårbare med ændrede råvarepriser og ved politisk retningsskifte.

Han ser med tilfredshed på, at værkets 3.600 forbrugere har fået glæde af det store solfangeranlæg, der er i stand til at levere cirka 22% af den samlede produktion.

- Jeg glæder mig meget til at skulle indgå i et team på fem dygtige medarbejdere, som under den tidligere leder Pauli Rugholt har drevet varmeværket meget effektivt siger Karsten.

- Den nye driftsleder ser frem til, at der forhåbentlig snart lykkedes at få opført et datacenter ved varmeværket, som vi får mulighed for at aftage det opvarmede kølevand fra, hvilket kan være med til at nedbringe CO2 udledningen yderligere.

Privat bor Karsten det næste år i familien sommerhus i Sønderklit. Huset i Horsens må vente med at blive solgt til deres yngste datter, Clara bliver konfirmeret næste år. Selv om hun går ud af syvende klasse i år, har man i Horsens valgt først at blive konfirmeret i 8. klasse, forklarer Karsten.

Familien ser frem til at finde en permanent bolig i Sæby, som de forventer bliver deres sidste indtil pensionisttilværelsen indfinder sig.

Som ung spillede Karsten meget håndbold og basketball, sportsgrene som han i dag har lagt på hylden. Hvis bentøjet holder bliver det i stedet løb og senest er han begyndt at spille golf.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...