Det 470 kvadratmeter store solcelleanlæg, der normalt forsyner Sæby Svømmebad med grøn energi, har det varmt.

Og med udsigten til først at måtte åbne til august bliver det en varm sommer...for fuglene.

Uden badelystne gæster til at forbruge er der ikke nok afsætning af de store mængder energi, som anlægget producerer.

Hverdagen er blevet en helt anden i Sæby Svømmebad siden den sammen med resten af Danmark måtte lukke ned den 13. marts.

Pumperne kører

Men pumperne skal stadig holdes i gang, fordi de 1,5 millioner liter vand flere gange i døgnet skal pumpes igennem den komplekse og omkostningstunge rensningsanlæg.

Trods det, at pumperne kører på det laveste niveau, temperaturen er sænket til omkring 20 grader, og der ikke bruges vand i omklædningsrummene, så koster det stadig hver eneste dag at vedligeholde svømmebadet. Man kan nemlig ikke bare lukke og slukke en svømmehal.

- Vi har dog ikke spildt tiden, udtaler Sæby Svømmebads administrerende direktør Jeppe Jacobsen.

- Vi har fået malet, ryddet op, lavet alle de reparationer, der ellers skulle være foretaget i den lukkeperiode, vi altid er nødsaget til at holde, hvert år i forsommeren. Og så har vi endelige fået udskiftet de gamle og dyre lamper i svømmehallen, og har erstattet dem med energivenlige LED-lamper som kan dæmpes efter behov. Jeppe Jacobsen forsætter:

- Ventilationsanlægget har også været gennem en større om forandring, efter en termodrone fra kraftvarmeværket, gjorde os opmærksom på, at den eksisterende varmgenvinding ikke længere havde en tidssvarende effekt.

Grundet corona-situationen, har Svømmebadet hjemsendt alle medarbejdere på lønkompensation. Nogle enkelte har dog stadig opgaver i huset. Her i blandt er Svømmebadet tekniske chef, Kim Kupetz, som har sin faste gang i svømmebadet.

For selv om der ikke er den store belastning af anlægget, så er der stadig sikkerhedsmæssige kontroller, der dagligt skal udføres og dokumenteres.

-Den økonomiske stilstand spreder sig som ringe i vandet, fortæller Jeppe Jacobsen videre.

- Vi har været i tæt dialog med vores erhvervskunder, skoler, foreninger og aftenskoler, som jo også har deres kunder at tage højde for. De må naturligvis heller ikke komme i svømmebadet.

Med udmeldingen 7.maj om fase to åbningen af Danmark hersker der nu en særlig frustration hos Jeppe Jacobsen.

- Sammenligner vi os med de storcentre, som må åbne nu, så kan netop vi sikre, at vores kunder er under opsyn af kompetente livreddere, som løbende kan vejlede i sikkerheden, da der, ifølge Sundhedsstyrelsen, ikke er grund til bekymring i forhold til at færdes i klorvand. - Vi har forberedt os efter de tilgængelige vejledninger og vi ved, at vores gæster har levet med afstand og god håndhygiejne de sidste to måneder, så de kan helt sikkert også begå sig i svømmebadet.

- Desuden kan vi med svømmebadets adgangssystem holde helt styr på, hvor mange gæster der er i svømmebadet, og garantere at de er vasket inden de møder hinanden. Så helt reelt, savner jeg i den grad det logiske ved, at vi efter to måneders lukketid nu bliver tildelt yderligere tre måneder, udtaler en dybt frustreret Jeppe Jacobsen.

- Trods den ukendte scenarie og de lange udsigter for en åbning, så forsøger jeg, at se positivt på situationen, udtaler Jeppe Jacobsen, som siden 2009 har stået for administrationen af Sæby Svømmebad.

- Jeg har en professionel bestyrelse med mig og vi kan reelt ikke gøre andet ved situationen, end blot at forsøge at forberede os på den hverdag, som en gang kommer.

- Så indtil vi igen kan åbne dørene til Sæby Svømmebad, så bliver fantasien sluppet løs, og der bliver tænkt nogle spændende tanker for fremtiden. For vi er helt klar til at tage imod vores badegæster og vi glæder os alle til at komme i gang igen, runder Jeppe Jacobsen af.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...