Hvis man kører ad Sæbygaardvej kan man ikke undgå at bemærke det store markante byggeri der i disse dage rejser sig mellem Sæbygaardskolen og Sæby Spektrum.

Den største del af det samlede byggeri på 2.500 m2 bliver den store springhal der kommer til at indeholde alt hvad et spring- og gymnastikhjerte kan begære. I tilknytning til den nye hal bliver der opført flere specialrum og sale til rytmik, bodybike og et stort motionscenter.

Et cirkelrundt indgangsparti kaldet ”rotunden” bliver centrets fællesområde, hvor de mange idrætsudøvere og besøgende kan mødes. Rotunden skal ligeledes være det arkitektoniske og trafikale knudepunkt, som helt naturligt binder de gamle og nye bygninger sammen til én enhed.

Det samlede nybyggeri inklusiv energirenoveringer i den eksisterende bygning, beløber sig til i omegnen af 25 millioner kroner.

Hele byggeriet, der forestås af entreprenørfirmaet Svend Aage Christiansen, Østervrå, skrider planmæssigt frem.

Væggene der i disse dage bliver rejst, bliver leveret af Cantona fra Sæby. Vægelementerne ”Cantona Wall 200”, som firmaet selv har nyudviklet, kan anvendes til byggerier af mange formål. Det fremgår af Cantonas hjemmeside, at vægsystemet består af komponenter der ikke er organisk nedbrydelige. Væggene kræver minimal vedligeholdelse, tåler fugt, har minimalt varmetab og er indbrudsikret.

Centerleder Lars K. Nielsen glæder sig over at alle lokalerne er fuldt udlejet, når de nye bygninger tages i brug sidst på året.

-Vi foretog en undersøgelse for et par år siden om hvor stor en kapacitet der var behov for, og som har dannet grundlag for dimensioneringen af spinghal og øvrige lokaler.

De største lejere bliver Spring Team Sæby, Sæby Gymnastikforeningen og Firmaidrætten, de kan sammen med andre foreninger til fulde opfylde udlejningsbudgettet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...