Lørdag den 19. september inviterer Danmarks Naturfredningsforening til den årlige landdækkende affaldsindsamling. Her samler frivillige borgere over hele landet affald op i skoven, på stranden, i grøftekanter, og hvor der ellers ligger henkastet affald.

Vi lægger alle mærke til affald, der ligger i naturen og langs stier og veje, når vi kommer forbi. Lad os sammen bruge et par timer på at rydde op, så vores by og dens omgivelser kan vise sig fra sin bedste side igen efter sommeren. Og vi samler ikke kun ind, fordi vi skal have flotte omgivelser; meget af det affald, der ligger i naturen, bliver spist af dyrene, der ofte mister livet på grund af det.

Brug dagen til at gå en tur med børnene i lokalområdet med en affaldspose og lad hele familien være indsamlere. Så bliver affaldsindsamlingen også en lærerig tur for børnene. Eller tag affaldsposen med, når du går tur med hunden eller er på dagens løbetur. De fleste af os kender steder, hvor affaldet ligger.

Vi opsamler alt det, der ikke hører hjemme i naturen: Papir, plast, dåser, flasker, flamingo og meget andet.

På landsplan blev der ved sidste års indsamling samlet 156.000 kg. affald, heraf blandt andet 110.000 dåser.

Indsamlingen i Sæby foregår den 19. september kl. 10.00-12.00. Affaldet samler vi på Idrætsforeningen Skiolds parkeringsplads. På pladsen uddeler DN sække m.v., og der er sodavand, kaffe og kage, når vi er færdige.

Du vælger selv, hvor du vil indsamle, og det er ikke nødvendigt at møde op på pladsen, før du begynder at samle ind.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle kan være med. Pas på trafikken. Brug gul sikkerhedsvest, og børn bør aldrig samle affald langs vejene.

Indsamling den 19. september 2020 kl. 10.00-12.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...