Kommunen skal prioritere benhårdt - og det gjorde økonomiudvalget

FREDERIKSHAVN: 11 almene boligprojekter havde lagt billet ind på kommunal medleven i 2020 for - med en samlet udgiftsramme for kommunen på 50 millioner kroner.

Det er syv gange mere end kommunen havde afsat penge til og derfor skulle der prioriteres skarpt, da politikerne mødtes i økonomiudvalget.

Når kommunen overhovedet skal have penge op af kommunekassen, så skyldes det, at kommunen støtter alment boligbyggeri med grundkapitalindskud.

De 11 projektforslag fordelte sig med et i Strandby, fem i Frederikshavn samt fem i den tidligere Sæby Kommune.

Og selv om politikerne valgte at tilføre puljen knap 5 millioner ekstra, så man lige nåede op over 12 millioner, så rakte det som en skrædder i helvede i forhold til at indfri alle projektønskerne.

.- Vi har valgt at fokusere på to projekter - en udvidelse af Havnefronten i Strandby, hvor der er behov for lejligheder og et nyt projekt, der skal vitalisere Sæby Havn ved lystbådehavnen, siger borgmester Birgit Hansen.

Mens projektet i Strandby, som Vesterport står for, følger de kendte linjer, så er Sæbyprojektet nyt på flere måder.

- Vi ønsker ikke at give tilskud alene til lejemål på havnen. Der er behov for liv på Sæby Havn, og derfor afsætter vi midler til et projekt, der omfatter almene boliger, private boliger og hoteldrift. De tre forhold skal opfyldes, siger borgmesteren efter økonomiudvalgets møde.

De ekstra penge til de to projekter skaffer kommunen ved at overføre de 4,8 millioner, der oprindeligt var afsat til byggeri på skolegrunden i Sæby.

- Projektet er skrinlagt og derfor har mulighed for at tilføre den eksisterende ramme yderligere 4,8 millioner, så vi ender i 12.2 millioner, siger Birgit Hansen.

Den ventede skarpe prioritering betyder at der ikke er kommunale midler til Seatower 2, 35 almene boliger på Købstrupvej-Lykkensminde i bakkerne vest for Frederikshavn, punkthuse nord for Ørnevejens Skole, og boliger på Saltebakken samt yderligere 4 projekter i den sydlige del af kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...