Filmene ruller stadig i Manegen

SÆBY: Sæby Bio er en velfungerende filmklub med mere end 100 medlemmer som har op mod 13 år på bagen.

Hjemstedet for Sæby Bio er Manegen, hvor der vises otte film i løbet af sæsonen - film som alle har noget på hjertet, og ikke nødvendigvis har været vist i Sæbys nabobyer.

Sidste sæson løb foreningen ind i nogle tekniske problemer med fremvisningen af film, men det skulle være løst.

- Vi er optimistiske og så overbeviste om at problemerne er blevet løst, så vi satser fortsat på Manegen som vores ”biograf”, siger Alice Malling Thaarup, som oprindeligt tog initiativ til at etablere Sæby Bio.

Denne sæson i Sæby Bio er et overflødighedshorn af stærke, vedkommende film, som lægger op til en god efterfølgende samtale om filmene.

I dag er det blevet muligt også at skaffe de helt nye film hos filmudlejerne, hvilket gør valgmulighederne meget større. Sæsonens program indeholder også film, som er konkrete ønsker fra vore filminteresserede medlemmer.

Hvert andet år afholder vi i Frederikshavn og omegn Nordisk Filmfestival. I år finder den sted i dagene 7. – 10. november.

I Sæby viser vi guidede film for skolerne, samt inviterer til et særligt filmarrangement i Retfærdigheden med filmen ”Den frelste jord” og dens instruktør.

Det spændende og righoldige program for Nordisk Filmfestival med nyere nordiske film er under udarbejdelse og vil være ”på gaden” i løbet af september/oktober.

Men allerde nu kan godt begynde at signe op for Sæby Bio.

Første arrangement løber nemlig af stabelen tirsdag 24. september.

Her vises filmen Loving Vincent fra 2017.

Verdens første håndmalede film med 65000 enkeltbilleder samlet til en helhed.

Historien udspiller sig kort efter Van Gogh´s død.

Armand, søn af postbuddet i Arles, opsøger mennesker der kendte Van Gogh, for at finde ud af, hvordan han egentlig døde, - alt sammen fortalt gennem kunstnerens malerier.

Som filmens tilskuere hopper vi ud af virkeligheden og ind i Van Gogh´s univers: i hans kunst, i hans blik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...