Bangsbo Botaniske have byder sig til, og mange takker ja til et besøg i den smukke have

FREDERIKSHAVN: I 30 år har den selvejende institution Bangsbo Botaniske Have været et yndet udflugtsmål for både lokale og gæster.

Forleden var rosefolket mødt op for at lære at beskære roser.

- Vi havde lige omkring 30 medlemmer af Rosenkreds Nord på kursus, hvor vi var tre, som underviste dem, fortæller daglig leder af den lokale botaniske have, Ellen Ræbild.

Foruden de mange narcisser, som blomstrer for tiden, pibler det også med blomseter i spaltebedet med sten fra og planter fra det meste af verden.

De blomster er ikke så store, men herlighedsværdien kan man ikke tage fra dem.

140.000 besøgende

Haven er meget populær.

- Vi har haft tæller på, og den viste, at omkring 140.000 besøger haven om året. I det daglige ved vi ikke, hvor mange gæster vi har, for det bestemmes af vejr og vind, siger Ellen Ræbild, som har været daglig leder i 12 år.

- I modsætning til andre botaniske haver er her fri adgang for alle. Publikum kan komme helt tæt på alle planterne. Det er enestående, har Zdenék Zvolánek tidligere sagt om haven.

Det var Zdenék Zvolanek, som er arkitekten bag spaltebedet skabte et stenbed af lodret stablede sten og det gav en række dybe og lodrette spalter, som planternes rødder i dag finder både fugtighed og kølighed i.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...