SÆBY: Efter at have ligget underdrejet siden begyndelsen af marts er Ældre Sagen i Sæby på banen igen – i første omgang med udendørs aktiviteter.

Flere af aktiviteterne er således allerede genoptaget nemlig petanque med indlagt kaffepause i Clasens Have ved Algade 3 – og krolf , ligeledes i Clasens Have, også med en indlagt kaffepause.

Petanque fortsætter hver tirsdag kl. 14 og krolf samme tid og sted.

Af hensyn til corona-virus skal de lånte stave og kugler lånes med hjem af den enkelte deltager. Der spilles i øvrigt som normalt med fire på hvert hold, og kun en deltager fører regnskab.

Det gælder også motionscykling, hvor starten er gået fra Sæby Busterminal.

Og det gælder stavgang, hvor man mødes ved Clasens Have. Stave kan lånes, og på grund af den øjeblikkelige corona-situation skal deltagerne tage stavene med hjem.

I øvrigt gælder det for alle aktiviteter, at corona-reglerne med afstand til hinanden og eventuel afspritning skal følges.

Ældre Sagen i Sæby regner i øvrigt med, at resten af sæsonen kommer til at foregå uden yderligere begrænsninger.

Samtidig venter man, at reglen om, at højst ti personer må deltage i en aktivitet snart ophæves. Foreløbig gennemføres aktiviteterne under hensyntagen til reglen.

Ældre Sagen i Sæby driver Krystalcafeen, som passes af frivillige og hvis klientel især er ensomme og ældre.

Krystalcafeen har været lukket siden i begyndelsen af marts, men det er nu besluttet at genåbne cafeen mandag 8. juni.

I første omgang vil cafeen dog kun være åben udendørs, så man kan følge de retningslinjer, Ældre Sagen på landsplan har vedtaget for organisationens aktiviteter under corana-krisen.

Det ventes dog, at disse retningslinjer hurtigt kan lempes, så det dermed bliver muligt at holde Krystalcafeen åben også indendørs.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...