16-årige Konstantin er klar den den danske is i Frederikshavn - bor netop nu på Sæby Spektrum & Hostel

SÆBY/FREDERIKSHAVN: For første gang nogensinde har Dansk Ishockey Union i denne sæson registreret over 5.000 ishockeyspillere. I alt 5.147 snørede i år skøjterne for at komme på isen.

Èn af de nye spillere er 16-årige Konstantin Yunin, der kommer fra Moskva og har valgt at tage 2.500 kilometer mod nordvest for at spille i Frederikshavn Ishockey Klub i den kommende sæson.

Ikke siden koldkrigsperioden frem til slut 80-erne, har der ikke i den vestlige verden været så meget mistillid til, hvad der foregår i Rusland, som nu.

Når ikke statslederne formår at fremme åbenhed og fredelig sameksistens, er det befriende at møde en ung russer, der er fuldstændig ligeglad med landegrænser og ikke ser andre befolkningsgrupper som en trussel, men som en mulighed.

Konstantin Yuning er dedikeret ishockeyspiller og har ambitioner om at blive professionel. Interessen blev grundlagt da han som 6-årig begyndte at løbe på skøjter i Moskva.

Med opbakning fra sin familie, der ud over forældrene, tæller en storebror, drejer alt sig om hockey for det unge talent.

Familien har positive relationer til Danmark og Konstantin har sat sig godt ind i vort lands styreform, historie og geografi og taler et udmærket selvlært engelsk.

Da han sidste år fik en opfordring fra lettiske succestræner, Vjacelavs Fanduls, der bl.a. er træner for FIKs U17 hold, til at flytte til Frederikshavn, kunne han se, at det var en oplagt mulighed for yderligere at udvikle sit spil og var straks klar til at flytte.

Ud over Konstantin er der udenlandske spillere fra Letland og Hviderusland.

I den første uge bor Konstantin sammen med sin far Mikael Yunin på Sæby Spektrum & Hostel, indtil FIK finder et permanent værelse / lille lejlighed i Frederikshavn, hvor han skal bo indtil april, hvor turneringen slutter.

Planen er, at han herefter flytter tilbage til Moskva og sin hund ”Gram” – der er opkaldt efter den danske sanger Lukas Graham

Under opholdet i Frederikshavn passer han sin skole hjemme via fjernundervisning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...