Margrete Grarup og Michael Sunding starter PH’s 125 års jubilæum

SÆBY: Sangerinden Margrete Grarup og pianisten Michael Sunding har fintunet musikken til PH’s tekster og fundet plads til en masse begejstring. Duoen barsler med en helt ny udgivelse her i februar, og markerer på den måde starten på fejringen af PH’s 125 års fødselsdag senere i år.

Poul Henningsen har aldrig kørt den lige vej - det gør musikken med den overnævnte duo bag rattet heller ikke. Publikum kommer på tur i dette stykke danmarkshistorie med dens rigdom af ord - nu videre i fuld fart og fineste form, mens rytmen vugger i fjedrene, går turen fra hovedvejen og ud ad spændende, snoede sideveje.

Ser man på PH’s udtryk som tekstforfatter, er spændvidden enorm med alt fra børnerim til revysatire, fra sjov til samfundsrevsende, fra syre til base. På samme måde spænder Grarup og Sunding musikken op, så den understreger ordenes naturlige PH-værdi.

De to musikaske gæster har været vidt omkring i deres karrierer – også genremæssigt. Margrete Grarup har blandt meget andet to nomineringer til Danish Music Awards med sig, bl.a. som bedste vokal i samarbejdet med Kaare Norge og stor turnéefterspørgsel med bandet Grarup Allstars. Hun underviser også i sang på Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg, og hun er en efterspurgt solist, når det skal være særligt intenst, ærligt og swingende.

Michael Sinding har tidligere med stor succes fornyet nationalt arvegods og givet det nyt liv med flere anmelderroste udgivelser. Ud over koncerter med Mads Vinding og solooptrædener, kan nævnes et langt samarbejde med Etta Cameron, Billy Cross, Kenn Lending og sågar turnéer med Dr. Hook.

Duoen har taget deres egne musikalske baggrunde med ind i de gamle viser, og fortolker dem i tiden med kærlige smil, genkendelsens glæde, små overraskelser, følsomhed og finesse. Der skal nok være noget for enhver smag.

Glæd jer til at blive mindet om at sige de ord, du ved i vores korte liv, mens vi kysser det hele en lørdag aften - lige midt i byens lys.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk eller på dit lokale bibliotek.

Koncerten finder sted lørdag den 9. marts, kl. 16 på Frederikshavn Bibliotek.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...