Snup endelig en smagsprøve far træet eller nedfaldne æbler

SÆBY: Paradistræerne i Nellemanns Have bugner af æbler. De er lige til at plukke, tage med hjem og ”omsætte” til bjesk, gelé, marmelade, eller hvad man nu ellers kan finde på i ens egen husholdning.

Men må man nu det?

Nellemanns Have er privatejet, og der er offentlig gratis adgang.

Giver det automatisk adgang til, at man gratis må plukke æbler?

Principielt nej!

Nic. Nellemanns Fond ejer haven. Foreningen Nellemanns Haves Venner driver haven på vegne af fonden. Havens Venner har lavet sponsoraftaler med blandt andet Hotel Viking og Sæby Bryghus.

De må plukke, hvad de har behov for til deres produkter. Det giver indtægt til driften af haven og megen positiv omtale. Sæbygårdskolen må også plukke, hvad de skal bruge til deres undervisning.

Hvad så med havens gæster?

Havens Venner har intet imod, at havens gæster tager smagsprøver af de forskellige æbler, og vi har heller ikke noget imod, at man opsamler nedfaldne æbler.

Men begynder man at plukke til den førnævnte brug i ens husholdning, mener vi, at man skal yde lidt til gengæld. Man kan for eksempel give en donation i vores pengesøjle eller på MobilePay 55316. Donationens størrelse bør afspejle, hvor meget man har plukket, samt at beløbet går til et godt formål, nemlig havens fortsatte drift!

Man kan også – og det er en endnu bedre løsning – melde sig ind i Havens Venner. Det koster kun 100 kr. om året. Så får man oven i købet en fin bog med mange forskellige opskrifter på brugen af paradisæbler i husholdningen. Man behøver ikke blive aktiv haveven af den grund, men man støtter det gode formål.

Indmelding kan ske ved kontakt til Birthe Andersen på mail: kornblomst@9300net.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...