ØSTERVRÅ: PixlArt i Østervrå og fotograf Tao Lytzen er blandt nominerede til Fotogratula 2018.

Det er en hyldest til de, der gør det professionelle fotografi ære.

Blandt 17 forslag og 48 stillere har priskomiteen fundet tre nominerede. Tre forskellige formidlinger, der udspringer af dedikation. De tilføjer fotografiet formater, der kalder på opmærksomhed i en tid, hvor dets kvalitet kan drukne i digital og analog information.

De nominerede er Galleri PixlArt i Østervrå, Tidsskriftet "Katalog" med redaktør Jens Friis og Copenhagen Photo Festival med direktør Maja Dyerhauge Gregersen.

I begrundelsen for, at Galleri PixlArt er nomineret, står der bl.a., at stedet - med geografisk afsæt i en egn af Danmark, hvor der foregår mindre på kulturområdet end i de store byer - har præsteret nytænkning i en vifte af formidlingsformer, der inddrager publikum, omgivelser og giver fotografiet en bred, mobil, nem digital platform, der rækker ud i alle dele af landet.

Prisen er en hyldest til de, der gør det professionelle fotografi ære, og gives til en person, en gruppe eller en institution, der har gjort noget ganske særligt for dansk fotografi. Det kan være politisk, kunstnerisk, teknisk eller andet, der har løftet et professionelt foto og sikret dets udvikling som kunstart, som journalistik eller som kommerciel formidling. Med prisen følger 20.000 kr. Tidligere har Fatamorgana med Morten Bo i 2014 og Henrik Saxgren 2016 fået prisen.

15. november afsløres vinderen i Fotografisk Center i København.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...