Hen over foråret og sommeren 2019 vil man møde pilgrimme på hærvejen fra Frederikshavn til Aalborg

FREDERIKSHAVN: Nordjysk Pilgrimsforening har ofte mødt ønsket om, at der blev arrangeret vandringer på den nordlige del af Hærvejen fra Frederikshavn til Aalborg. Det er et kærkomment ønske, som nu opfyldes.

Nordjysk Pilgrimsforening har altid set Hærvejen som en oplagt vandrerute, der rummer store naturoplevelser og et godt grundlag for en pilgrimsvandring.

- Hvis man møder en flok pilgrimme som ikke taler sammen, er de ikke sure på hinanden. De har aftalt at vandre en time i stilhed. En stilhed som man kan bruge til egne tanker, eller opleve naturens smukke og beroligende lyde, forklarer Ernst Hansen, der er formand for Nordjysk Pilgrimsforening.

Et af disse områder er ved Nymølle Bæk hvor Hærvejen/stien følger bækkens løb. Når der ikke vandres i aftalt stilhed, giver det at vandre sammen med andre i naturen et berigende fællesskab.

Vandringen på Hærvejen deles op i seks etaper. Første etape vandres 4. maj fra Frederikshavn til Karup Kirke. Man mødes efter aftale ved Scandia Torv eller ved Bangsbo Museum.

2. til 5. etape fra Karup til Vodskov gennemføres i forbindelse med Pilgrimssommer, der afholdes i Nr. Uttrup Kirke 25. til 28. juli. Ved Pilgrimssommer indrettes lokaler i Nr. Uttrup Kirke som pilgrimsherberg. Herfra kører man ud for at vandre dagens etape og vender hjem for at spise, dele dagens oplevelser og overnatte. Sidste etape 7. september er en dagsvandring fra Vodskov til Nr. Uttrup.

Pilgrimsbevægelsen har syv nøgleord: Langsomhed - Stilhed - Frihed - Enkelthed – Bekymringsløshed - Åndelighed og Fællesskab. Nøgleordene er formuleret af den svenske pilgrimspræst Hans Erik Lindström. Han beskriver, at ordene giver udtryk for det moderne menneskes længsel efter frirum, eller måske længslen efter Gud.

På Pilgrim Nordjylland hjemmeside www.pilgrim-nordjylland kan du læse om foreningens arrangementer samt pilgrimsvandringer arrangeret af andre grupper.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...