FOF Vendsyssel sender deltagerbetalingen retur - og er klar til at betale lærernes lønninger

KOMMUNEN: Foråret blev ikke den sæson, som FOF Vendsyssel havde håbet på.

Kurser og foredrag kom godt i gang i hele Vendsyssel, men måtte stoppe brat 12. marts på grund af risiko for Coronasmitte ligesom meget andet.

- Vi havde selvfølgelig håbet på at vi kunne kickstarte forårssæsonen igen, men ved at det nu ligger fast, at aftenskolen må vente til efteråret, siger skoleleder Kirsten Højrup.

Aftenskolen har valgt, at kursister får penge retur og lærerne får løn for de manglende kursusgange i foråret.

- Det kan lade sig gøre, fordi alle de kommuner, som vi samarbejder med i hele Vendsyssel, har givet tilsagn på, at de ikke trækker tilskuddene retur for foråret. Det udgør jo en del af lærernes løn, siger Kirsten Højrup.

Den anden del kommer fra deltagerens betaling for kurser, og det kan skolen søge kompensation for i kulturministeriet.

- Vi har orienteret alle kursister direkte, og tilbagebetalingen sker gradvist og er forhåbentlig afsluttet inden sommerferien, siger Kirsten Højrup.

Hun erkender, at FOF Vendsyssel kommer vi til at tabe penge på forårets nedlunkning.

- Men vi ser det som god stil, ordentlighed og god energi at betale retur og betale løn, når vi får tilskud og kompensation på plads til det, så vi kan begrænse tab hos vores kursister og lærere.

- Det handler jo om, at der skal være aftenskole igen til efteråret, og både kursister og lærere glæder sig, lyder meldingen fra skolelederen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...