KOMMUNEN: 2018 var et godt år at være sportsklub, ildsjæl, kulturliv og især bruger af de mange lokale initiativer i Skagen-, Frederikshavn- og Sæby-området

Sammen med Spar Nords banker i Sæby, Frederikshavn og Skagen sendte Spar Nord Fonden mere end 3 millioner kroner helt mod nord i 2018.

I alt 52 store og små projekter i mange genre fik tildelt i alt 3.238.440 kroner

Både Frederikhavns indbyggere og en masse andre interesserede husker ganske givet en varm sommerdag i 2018, hvor Harald Nielsens Plads var fyldt med mennesker, som alle var spændte på at se deres berømte og vellidte bysbarn i bronze.

Helt lokalt blev der blandt mange andre også skabt glæde hos Lyngså Petanqueklub, da de fik penge til nyt spillertøj, Bangbo Botaniske Have fik tilskud til Blomsterfestival og Aalbæk Borgerforening fik midler til de længe ønskede lege- og andre redskaber til bålhytten i Aalbæk.

”Jeg er lige overrasket, når vi hvert kvartal skal behandle indkomne lokale ansøgninger, siger Morten Kock, der er direktør for bankområdet, hvor de tre byer og Spar Nord banker hører til. Der sker SÅ meget i vores del af landet – og det mest fantastiske er, at der ofte er tale om frivillige og ulønnede, der bærer tingene igennem. Når det de skaber er til stor glæde for mange, og når mange i forskellige aldre har chance for mere viden og mere morskab – kan vi heldigvis via midler fra Spar Nord Fonden bogstavelig talt sætte pris på lokale initiativer og indsatser hele året og hvert år.

Og det har bankerne og Spar Nord Fonden så gjort 52 gange i 2018 – og i de første måneder af 2019 er der allerede uddelt fondsmidler til 19 modtagere.

På listen fra 2018 står også Frederikshavn Skøjteforening, FG90, Frederikshavn Roklub, Kvissel-Ravnshøj IF, Skagen Vinterbaderklub, Aktivitetshuset Ravnshøj, Talentsportsklasserne i Frederikshavns Kommune, Sæby Basketballklub, Frederikshavn Bibliotek, Cirkus Tordenskrald, Østervrå Idrætsforening, Frederikshavn RC Center, Støtteforeningen Fontænehuset, Julekoncert 2018 (Händel Messias), Sæby HK, Skagen Badmintonklub, Nordjyllands Kystmuseum, Hornværket (Tordenskjold), Ålbæk Handels- og Håndværkerforening, Springteam Sæby, Frederikshavn Museumsforening, Ribberholt Dyreklub, Landsbyløb, Haldbjerg Vangen Grundejerforening, Skagen Marathon, Alvilde (skib), FFI Fodbold, Skagen OK og Motion, Frederikshavn Rideklub , Aalbæk Borgerforening, Frivilligcenter Frederikshavn, Kulturhus Kappelborg, Frederikshavn Mandskor, Skagen Model-jernbane-klub, Støtteforeningen for Sæby Svømmebad, SEIF Tornados Floorball, Arena Nord, Frederikshavn Kajakklub, Vendsyssel Garderforening, Sæby og Omegns Jagtforening og KFUM-Spejderne i Gærum.

- Vi håber, siger direktør Morten Kock, at vi blandt de rigtig mange ansøgninger har ramt rigtigt ved at støtte de lokale navne på listen. Det er også vores ønske, at vi i forbindelse med støtte til lidt større projekter er med til generelt at holdet livet i ørerne på og markere egnen i resten af Danmark. Eksempler fra 2018 er fx statuen af Harald Nielsen, færdiggørelse af kirkepladsen som et smukt bindeled mellem byen og Frederikshavn Kirke, udlån af glad og værdifuld kunst til Frederikshavn almene psykiatriske ambulatorium, Verdensballetten, kontant opbakning til Refugiet Klitgården og da børn og unge fik opera i øjenhøjde med forestillingen ”Amahl and the night visitors”, som blev opført i en række kirker og oversat til dansk til ære for publikum.

Om Spar Nord Fonden

I 2018 modtog Spar Nord Fonden ca. 3000 ansøgninger. 723 projekter i Danmark fik tildelt i alt 62.726.368 kroner. Spar Nord Fonden forventer at kunne støtte et lignende antal initiativer igen i år og med i alt godt 60 millioner kroner.

Lokale midler fordeles af lokale mennesker

Hvert år sender Spar Nord Fonden en pose fondsmidler videre til Spar Nords lokale banker. Og når de lokale midler i bankområde NORD (Spar Nord Skagen, Spar Nord Frederikshavn og Spar Nord Sæby) skal uddeles, vil det være bankrådet, som er med til at vurdere og beslutte de lokale donationer.

Et bankråd består af 8 eksterne mennesker, som er valgt af aktionærerne i NORD. I NORD er der tale om følgende medlemmer: Ejendomsmægler og valuar Jens Jørgen Calundan, direktør Peter Rytter Hauschildt, direktør Steen Møller Andersen, marinespecialist Ib Kikkenborg Larsen, produktchef Henrik Nielsen, advokat Mette Ellen Kammer Pedersen, selvstændig Leif Fredborg og direktør John Sørensen

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...